back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήρια σε Φλώρινα και Καστοριά για το κόστος της θέρμανσης

Διαβάστε επίσης

Στους δρόμους βγαίνουν οι κάτοικοι της Φλώρινας και της Καστοριάς για το δυσβάσταχτο κόστος θέρμανσης. Στη Φλώρινα πραγματοποιείται συλλαλητήριο, σήμερα 5/10/22, στις 5.00 το απόγευμα ενώ στη Καστοριά πραγματοποιήθηκε στη 1.00 το μεσημέρι. Οι κάτοικοι ζητούν στήριξη από τη κυβέρνηση και αναλογική μείωση των φόρων για τις περιοχές με βαρύ και μακρύ χειμώνα. Παράλληλα ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενώ σχεδιάζουν να κατέβουν και στην Αθήνα, αν δεν εισακουστεί το αίτημα τους.

«Η ιδιαιτερότητα των περιοχών μας που χαρακτηρίζονται από βαρύ και μακρύ χειμώνα θα πρέπει να στηριχθούν και αναλόγως από την πολιτεία», λέει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Κωνσταντίνος Σιάκος, τονίζοντας ότι «οι κάτοικοι πληρώνουν πενταπλάσιους φόρους για τη θέρμανση καθώς ένα σπίτι 100 τ.μ στην Κεντρική Ελλάδα χρειάζεται 500 λίτρα πετρέλαιο, το αντίστοιχο σπίτι στη Φλώρινα χρειάζεται 2.500 λίτρα. Αυτό που ζητάμε είναι δικαιοσύνη δηλαδή να καταβάλουμε ως κάτοικοι τους φόρους που καταβάλλει και ο μέσος έλληνας και από εκεί και πέρα να είναι αφορολόγητο».

«Ο κόσμος είναι πολύ ανήσυχος όλοι συζητάνε και αγωνιούν πως θα βγει αυτός ο χειμώνας. Πέρσι ένας τόνος πέλετ κόστιζε 250 ευρώ ενώ φέτος έχει ξεπεράσει τα 650. Καυσόξυλα δεν υπάρχουν γιατί έχουν προωθηθεί για εμπορικούς λόγους προς τα μεγάλα αστικά κέντρα»

«Αυτά τα συλλαλητήρια είναι η αρχή του αγώνα μας. Θα προσπαθήσουμε να συναντηθούμε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να κατανοήσει το πρόβλημά μας. Από εκεί και πέρα προσανατολιζόμαστε και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις ακόμα και να πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο στη Πλατεία Συντάγματος, αν δεν εισακουστεί το αίτημα μας» σημειώνει ο κ. Σιάκος.

«Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή η Φλώρινα είχε τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού. Αυτό σημαίνει πως τείνουμε να γίνουμε μια περιοχή συνταξιούχων οι νέοι φεύγουν είτε στο εξωτερικό είτε σε άλλες πόλεις της χώρας. Αν μη τι άλλο είναι εθνικό ζήτημα η κυβέρνηση να στηρίξει αυτές τις περιοχές», καταλήγει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα