back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση της προέδρου της ΚΟμισιόν Ουρσουλα Φον ντερ Λάιεν να εξεταστεί η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Νωρίτερα η επικεφαλής της Επιτροπής στην επιστολή της προς τους 27 ηγέτες των κρατών μελών πριν από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας επισήμανε ότι μόνο μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση μπορεί να μειώσει το ενεργειακό κόστος για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις και να παρέχει ενεργειακή ασφάλεια για αυτόν και τον επόμενο χειμώνα». Υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας «με τα κράτη μέλη» για να αναπτυχθεί μια παρέμβαση για τον περιορισμό των τιμών στην αγορά φυσικού αερίου.

«Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα διαθέσιμα μέσα» η άμεση απάντηση του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια στις νέες προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ «ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει. Το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες».

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών που συναντήθηκε με τον ΠΟλωνό ομόλογο του εξέφρασε την ικανοποίηση του που Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι- όπως είπε- κατήγγειλαν δημόσια τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν, πρόσθεσε, το αυτονόητο: ότι η σημερινή διοίκηση της Τρίπολης δεν έχει εντολή να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες» αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες.

Ευρωομόλογο, Ρωσία και τουρκική επιθετικότητα, αναμένεται να θέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα συμμετάσχει στις εργασίες της Προπαρασκευαστικής Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών, στην Πράγα.

Υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους έντασης 7 με 8 μποφόρ, συνεχίζεται η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, για τον εντοπισμό μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω του 112 ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και ότι σε αυτό επιβαίνουν περίπου 100 άτομα. Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ενώ βρίσκονται ήδη παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές – εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές – απέκλεισαν μια γέφυρα στη Βουδαπέστη προτού συγκεντρωθούν έξω από το ουγγρικό κοινοβούλιο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τους εκπαιδευτικούς της χώρας που έχουν ξεκινήσει δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ούγγροι εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει εκστρατεία, ζητώντας αυξήσεις μισθών, προσλήψεις και να μην απολυθούν συνάδελφοί τους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση.
Η διδασκαλική ομοσπονδία είχε προκηρύξει απεργία για σήμερα. Όμως, ύστερα από την πανεθνική απεργία των εκπαιδευτικών, τον περασμένο Ιανουάριο, η κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς στις διαδηλώσεις.

Στις αποψινές αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Τσέλσι-Μίλαν 3-0

Λειψία-Σέλτικ 3-1

Σάλτσμπουργκ-Ντιναμό Ζ. 1-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντ. 2-1

Μάντσεστερ Σίτι-Κοπεγχάγη 5-0

Σεβίλη-Ντόρτμουντ 1-4

Γιουβέντους-Μακάμπι Χάιφα 3-1

Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι πυκνότερες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική.
ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα