back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Οι ευρωπαϊκές αξίες δεν είναι αλα καρτ

Διαβάστε επίσης

«Οι ευρωπαϊκές αξίες δεν είναι αλα καρτ» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες; Θέλουμε να ζούμε σε μία Ευρώπη όπου ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της διάκρισης των εξουσιών θα καθορίσει το μέλλον της ή θέλουμε να ζούμε σε μία Ευρώπη που οι χειρότερες πρακτικές, που αξιοποιούν χώρες failed state, θα γίνουν κανονικότητα;», διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Αυτό δεν το δέχομαι ως σοσιαλιστής και πιστεύω ότι πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να κατοχυρώσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες και να μην επιτρέψουμε τα παράνομα αυτά λογισμικά να χρησιμοποιούνται εις βάρος της Δημοκρατίας και εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως συνέβη στη δική μου περίπτωση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Για μένα -όπως είπε- είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίσει ένα μέλλον φωτεινό και όχι ένα μέλλον σκοτεινό. Οι ευρωπαϊκές αξίες δεν είναι αλά καρτ υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: Οι αξίες αυτές είναι αξίες οικουμενικές, ευρωπαϊκές και οφείλουμε να είμαστε οι πρεσβευτές τους σε όλο τον κόσμο και όχι να υπάρχουν φαινόμενα τα οποία υπονομεύουν αυτές τις αξίες εντός της Ευρώπης».

Αιχμηρός κατά της κυβέρνησης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε αιχμηρός σε ότι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνηση στο θέμα. Ειδικότερα, ερωτηθείς από τον συντονιστή του ΕΛΚ, για την στάση της Κυβέρνησης ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε: «Περιμένουν από το θύμα να πει γιατί τον παρακολουθούσαν και να βρει ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα; Η Κυβέρνηση πρέπει να πει γιατί με παρακολουθούσε. Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει ποιος έχει το Predator. Ακούω την επίκληση εθνικού λόγου. Ποιοι εθνικοί λόγοι είναι πίσω από ένα δημοσιογράφο που ερευνά ένα σκάνδαλο ή πίσω από έναν πολιτικό που δηλώνει υποψήφιος για την ηγεσία ενός κόμματος; Και να σας προβληματίζει κύριε Αλβάρες, διότι τα επιχειρήματα που είπατε, τα χρησιμοποιούν πολλές φορές ο Ορτέγκα και ο Μαδούρο. Να σας προβληματίζει πάρα πολύ. Τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε εις βάρος μου, χρησιμοποιούν τα καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής. Να είστε σίγουρος ότι εγώ αγαπάω περισσότερο την Ελλάδα από αυτούς που σας έστειλαν αυτές τις ερωτήσεις, διότι ουδέποτε θα έκανα χρήση τέτοιων δόλιων πρακτικών εις βάρος της δημοκρατίας μας για να εκθέσω διεθνώς την Ελλάδα».

Απευθυνόμενος στα μέλη της εξεταστικής του ευρωκοινοβουλίου τόνισε μεταξύ άλλων: «Από εσάς τι ζητάω; Όσους προστάτευσε η Νέα Δημοκρατία για να μείνουμε στο σκοτάδι και για να μη μάθουμε την αλήθεια, όταν θα έρθετε στην Αθήνα να ζητήσετε να τους δείτε για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα ότι αρνείται να ενημερωθεί.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι οι λόγοι παρακολούθησης του είναι πολιτικοί. Δε μπορεί -όπως ανέφερε -να είμαι οκτώ χρόνια ευρωβουλευτής και ποτέ να μη μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είτε με το Predator είτε με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και ξαφνικά να με παρακολουθούν μόλις δήλωσα ότι θέλω να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα