back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σ. Καφούνης: Στα δύσκολα βάζουμε “πλάτη” και προσπαθούμε να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις

Διαβάστε επίσης

«Πάντα στα δύσκολα βάζουμε “πλάτη” και προσπαθούμε να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

«Πριν πάρει θέση το υπουργείο, είχαμε ξεκαθαρίσει τους όρους με τους οποίους θα μπορούσαμε, εάν το αποφάσιζε η κυβέρνηση, να στηρίξουμε μια τέτοια πρωτοβουλία», σχολίασε, αναφερόμενος σε πιθανή μείωση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς και διευκρίνισε ότι η αγορά σε Αθήνα και Πειραιά θα λειτουργεί όπως λειτουργούσε. «Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών γνωστοποίησε ότι υπάρχει καθημερινή επαφή με τους φορείς και τα αρμόδια υπουργεία. «Τους παρουσιάζουμε λογικές και κοστολογημένες λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε άμεσα και το οποίο διεκδικούμε έντονα, είναι να δοθούν κίνητρα στις εμπορικές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό αλλά και ενεργειακό εκσυγχρονισμό τους. Αυτό που μπορεί να γίνει σχετικά γρήγορα και να δούμε την κατανάλωση να μειώνεται με όφελος για την ίδια την επιχείρηση, αλλά και για την οικονομία της χώρας που θέλει να εξοικονομήσει ενέργεια, είναι η αναβάθμιση – αλλαγή των κλιματιστικών ,όπως και του φωτισμού με σύγχρονα led».

Τέλος, ο Σταύρος Καφούνης αναφέρθηκε στην συνεργασία τους με τον Δήμο Αθηναίων από την οποία “γεννήθηκε” η ψηφιακή πλατφόρμα “Athens Shopping” που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πιο δυναμικό εμπορικό οδηγό της Αθήνας.

«Είναι μια καταγραφή όλου του λιανεμπορίου της πόλης μας. Κάθε χρήστης θα μπορεί να ανακαλύψει την ποιοτική αγορά της Αθήνας και να βρει οτιδήποτε αναζητά, ανά κατηγορία και ανά περιοχή. ‘Έχουμε ένα διαμάντι στη οικονομία της πόλης και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα