back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Trash Art Days – Παράλληλες δράσεις ‘‘Cases of Hyle’’

Διαβάστε επίσης

Η έκθεση ‘Cases of Hyle’, στο πλαίσιο της δράσης «Μην το πετάς, ξαναχρησιμοποίησέ το!» της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις παράλληλες δράσεις ‘Trash Art Days’ και υποδέχεται το παιδικό και ενήλικο κοινό της πόλης μας στο καταπράσινο Πεδίον του Άρεως σε μια ακόμη γιορτινή μέρα εκδηλώσεων, αφιερωμένων στην trash art, στη δημοφιλή τέχνη από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά!

Από νωρίς το πρωί ως και αργά το μεσημέρι οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν τη βόλτα τους στο μητροπολιτικό πάρκο της Αθήνας και την ευκαιρία ν’ αλληλεπιδράσουν, να γνωρίσουν τα εικαστικά έργα, να συμμετέχουν σε διαδραστικές ξεναγήσεις, αλλά και να δημιουργήσουν τα δικά τους καλλιτεχνικά έργα χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά!

Η ημέρα θα ξεκινήσει με εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Ο χώρος γύρω από το Σιντριβάνι (πλατεία Γαρδένιας) θα μεταμορφωθεί σε ένα πολύχρωμο ατελιέ με υλικά ανακύκλωσης και λοιπά αντικείμενα που θα επαναχρησιμοποιηθούν με όχημα τη φαντασία μας! Καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες της έκθεσης θα υποδεχτούν τα παιδιά σε νέα εργαστήρια trash art προσθέτοντας τη μοναδική δημιουργικότητα, τις γνώσεις και την εμπειρία τους από την εργασία τους με ανακυκλώσιμα υλικά. Οι μικροί μας φίλοι και φίλες θ’ αντλήσουν έμπνευση και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με ταλαντούχους εικαστικούς σε ένα τρίωρο εργαστήριο! Την ίδια ημέρα θα υλοποιηθούν και πάλι δύο διαδραστικές ξεναγήσεις γνωριμίας με τα έργα της έκθεσης. Στόχος μας ν’ απολαύσουμε τα εκθέματα και να γεννήσουμε νέες εμπειρίες ανταλλαγής και συνομιλίας με το δημόσιο χώρο και τον πολύτιμο χαρακτήρα της trash art. Περπατώντας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργικής ευαισθητοποίησης και κριτικού διαλόγου με ερέθισμα την έκθεση ‘Cases of Hyle’.

Παράλληλες δράσεις:

Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 11.00-14.00: Cases of Hyle kids’ workshops από καλλιτέχνες/ καλλιτέχνιδες της έκθεσης

Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 12.00- 12.40, 12.50- 13.30: Cases of Hyle group tours (γνωριμία με τα έργα της έκθεσης- διαδραστική ξενάγηση)

Η έκθεση Cases of Hyle διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη της Οικολογικής Συμμαχίας. Στο πλαίσιο της δράσης «Μην το πετάς, ξαναχρησιμοποίησέ το!» της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα