back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αργεντινή: Απόλυση υπευθύνου ασφαλείας και έρευνα μετά τον θάνατο οπαδού σε επεισόδια

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές της επαρχίας του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ανακοίνωσαν ότι απέλυσαν τον επικεφαλής μιας επιχείρησης ασφαλείας που διεξήχθη την Πέμπτη έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα βίαιες συγκρούσεις και τον θάνατο ενός οπαδού.

Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα έξω από το γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ Χιμνάσια Λα Πλάτα και Μπόκα Τζούνιορς, τα οποία στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο γήπεδο δυσκολεύοντας την αναπνοή των παικτών και των θεατών, προκαλώντας τον κόσμο να φύγει σε κατάσταση πανικού.

Ο υπουργός Ασφαλείας της επαρχίας Σέρχιο Μπέρνι είπε στην τοπική τηλεόραση ότι ο οπαδός πέθανε από καρδιακό πρόβλημα καθώς έφευγε από το γήπεδο.

Περίπου 10.000 άνθρωποι περίμεναν έξω από το στάδιο «Χουάν Θερίγιο της Λα Πλάτα, και δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, σύμφωνα με το προσωπικό ασφαλείας, ενώ άλλοι 20.000 ήταν ήδη μέσα.

Οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν σήμερα ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα για να αναγκάσει τους οπαδούς να οπισθοχωρήσουν καθώς προσπαθούσαν να εισέλθουν.
Οι παίκτες φάνηκαν να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, ενώ οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο καθώς προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα δακρυγόνα. Ο αγώνας της κορυφαίας κατηγορίας της Αργεντινής διεκόπη μετά από εννέα λεπτά.

Οι αρχές της επαρχίας έκαναν γνωστό ότι η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να παράσχει ασφάλεια σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα και ότι διερευνά το περιστατικό.
«Ο Κυβερνήτης έδωσε εντολή στον υπουργό Ασφαλείας να απομακρυνθεί αμέσως ο επικεφαλής της επιχείρησης και να τεθούν όλα τα στοιχεία στη διάθεση του εισαγγελέα», ανέφερε.

«Ο δίχρονος γιος μου δεν μπορούσε να αναπνεύσει», είπε ο παίκτης της Χιμνάσια, Λεονάρντο Μοράλες, σύμφωνα με το ESPN. «Αισθανόμαστε απελπισμένοι και ανησυχούμε για όλο τον κόσμο στις εξέδρες.
«Παίζαμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και οι συγγενείς μας παραλίγο να πεθάνουν», είπε.

Το περιστατικό έρχεται πέντε ημέρες μετά τα βίαια επεισόδια σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Ινδονησία που σκότωσε τουλάχιστον 131 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα