back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει «καμία πρόκληση να περάσει αναπάντητη», έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε στην Πράγα με βασικό ζήτημα την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα στον απόηχο και του έντονου διαλόγου που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην διάρκεια του χθεσινού δείπνου των ηγετών που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα, εκτίμησε ότι «όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ανταλλαγή απόψεων σχημάτισαν άποψη για το ποιος προκαλεί, για το ποιος υιοθετεί μία επιχειρηματολογία που σίγουρα δεν ταιριάζει στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο».
Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «διαμορφώνεται ένας κοινός τόπος στο Συμβούλιο ότι πρέπει να υπάρχει μία κοινή, δραστική ευρωπαϊκή παρέμβαση προκειμένου να πέσουν οι τιμές στο φυσικό αέριο», ενώ εξέφρασε αισιοδοξία ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αφού έχει γίνει η επεξεργασία σε επίπεδο Συμβουλίου υπουργών, «θα μπορούμε να αποφασίσουμε μία τέτοια παρέμβαση».

«Όσο στην Ε.Ε. δεν διεκδικούμε και άρα δεν αποφασίζεται ένα πακέτο ισχυρών κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία εάν αυτή παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τόσο ο Τούρκος πρόεδρος θα προκαλεί ανενόχλητος», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ θα παρουσιάσει πιο λεπτομερείς προτάσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών, εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί ο κατακερματισμός των ενιαίων αγορών της ΕΕ, προσθέτοντας ότι είναι μεγίστης σημασίας για την Ένωση να αγοράζουν τα μέλη της από κοινού φυσικό αέριο, από την άνοιξη του 2023.

«Είναι σημαντικό να πέσουν οι τιμές του φυσικού αερίου και μόνο από κοινού θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σόλτς. Επισήμανε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μακροχρόνιες συμβάσεις με πολλούς, διαφορετικούς προμηθευτές.

«Όλοι συμφωνούμε ότι η τιμή του αερίου είναι υπερβολικά υψηλή» και θα πρέπει οι Βρυξέλλες να συζητήσουν με τη Νορβηγία, τις ΗΠΑ και άλλες προμηθεύτριες χώρες για το πώς θα μειωθεί, πρόσθεσε.
Αναφερόμενος για το σχέδιο των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που σκοπεύει να δαπανήσει το Βερολίνο για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης εξήγησε πως αυτό που κάνει η Γερμανία είναι σωστό, καθώς όπως είπε «είμαστε οικονομικά ισχυροί και μπορούμε να το κάνουμε». Πολωνία και άλλες χώρες επέκριναν τα Γερμανικά μέτρα χαρακτηρίζοντάς τα «άδικα».

«Η Κομισιόν θα παρουσιάσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τις προτάσεις της για την διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, ενόψει της επικείμενης τακτικής συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Οκτωβρίου, δήλωσε απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου των ηγετών της ΕΕ στην Πράγα. Εξήγησε πως η πρόταση θα περιλαμβάνει τρία στοιχεία: μείωση των τιμών, αλληλεγγύη στην λειτουργία του μηχανισμού και την έναρξη της μεταρρύθμισης της αγοράς ηλεκτρισμού».

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η διπλή απόπειρα συγκάλυψης της ΝΔ στο σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς η κυβέρνηση δρομολογεί κλειστή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ενώ σκοπεύει να χαρακτηρίσει απόρρητα τα πορίσματα των κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ζητήθηκε – όπως αναφέρει- ξεδιάντροπα από τα κόμματα να μην δημοσιοποιήσουν το πόρισμά τους, αλλά να το μεταβιβάσουν με πλήρη μυστικότητα στο Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, έτσι ώστε να θαφτεί μια για πάντα.

Μεθόδευση της πλειοψηφίας της εξεταστικής να μην δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων, που είναι προγραμματισμένο να γίνει την Δευτέρα καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Τουρκικά σκάφη συνόδευαν μέχρι να φτάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες της τραγωδίας στη Λέσβο, σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων.
Όπως αναφέρουν, τα τουρκικά σκάφη έπλεαν δίπλα τους και τους έκοβαν τον αέρα και τον έντονο κυματισμό. Το σκάφος τους βυθίστηκε 100 μέτρα από την ακτή στη Λέσβο, με αποτέλεσμα 18 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Τουλάχιστον 10 μετανάστες συνεχίζουν να αγνοούνται στα Κύθηρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί επτά σοροί, ωστόσο η προσπάθεια ανάσυρσης τους από χαράδρα που καταλήγει στη θάλασσα, εμποδίζεται από τους θυελλώδεις ανέμους.

Συγκλονιστική η κατάθεση της Μάγδας Φύσα νωρίτερα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. «Ο Γιώργος Ρουπακιάς αγκάλιασε τον γιο μου και τον μαχαίρωσε», είπε, μεταξύ άλλων η μητέρα του Παύλου.

Αποτροπιασμό προκάλεσε η κίνηση του Κώστα Πλεύρη, συνηγόρου του καταδικασμένου ως διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννη Λαγού, να δείχνει ναζιστικό χαιρετισμό, ενώ στο βήμα του μάρτυρα βρισκόταν ακόμη η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου.

Οι ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν την ρωσική κοινωνία για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στο BBC. Πρόσθεσε ότι δεν είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν, έχουν αρχίσει, όμως, την επικοινωνιακή προετοιμασία, επισημαίνοντας ότι αυτό που φοβάται είναι η κοινωνία του, ο λαός του. Γιατί μόνο αυτός ο λαός μπορεί να τον αντικαταστήσει, να του αφαιρέσει την εξουσία και να τη δώσει σε κάποιον άλλο».
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν ότι ο πλανήτης βρίσκεται πιο κοντά στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα από την Πυραυλική Κρίση στην Κούβα το 1962.

Ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ βρίσκεται ο Μίλτος Τεντόγλου διεκδικώντας τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης για το 2022. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι χρυσός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού, δεύτερος στο Παγκόσμιο ανοιχτού, νικητής στον τελικό του Diamond League και κορυφαίος στον κόσμο με βάση την επίδοση του δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την τελική τριάδα, στην οποία βρίσκονται ο Σουηδός πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ Μόντο Ντουπλάντις και ο δρομέας Νορβηγός Γιάκομπ Ινγκεμπρίτσεν.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα