back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Ελπίζω να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη ρητορική» από την πλευρά της Τουρκίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα, σημειώνοντας εμφατικά ότι «η Ελλάδα δεν θα αφήσει καμία πρόκληση αναπάντητη».

Για το χθεσινό επεισόδιο στο δείπνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι “είναι καλό μερικές φορές αυτά να λέγονται δημόσια. Όσοι μετείχαν στη συνεδρίαση, είδαν τον διάλογο και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Σχημάτισαν άποψη για το ποιος προκαλεί, για το ποιος υιοθετεί μία επιχειρηματολογία που σίγουρα δεν ταιριάζει στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο”.

«Διαμορφώνεται κοινός τόπος για κοινή δραστική ευρωπαϊκή παρέμβαση προκειμένου να πέσουν οι τιμές», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της τιμής του φυσικού αερίου ,ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «θα μπορούμε να αποφασίσουμε μια τέτοια παρέμβαση».

Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις έχουν ωριμάσει, έστω με καθυστέρηση. «Έστω και αργά η Ευρώπη πρέπει να κάνει το σωστό, ενωμένοι να αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη που μας δίνει η ευρωπαϊκή οικογένεια, να κατεβάσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον εφοδιασμό», υπογράμμισε ο Ελληνας Πρωθυπουργός.

Θετικά μηνύματα προς την κατεύθυνση μιας παρέμβασης για την τιμή του φυσικού αερίου, με χρονικό ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 20 και 21 Οκτωβρίου, εξέπεμψαν ευρωπαίοι ηγέτες κατά τις δηλώσεις τους μετά την άτυπη Σύνοδο της Πράγας.

Η υποστήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην -από κοινού -αγορά ενέργειας αυξάνεται, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ.

Η Κομισιόν θα έχει πιο λεπτομερείς προτάσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης του ενεργειακού κόστους τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Τόνισε ότι είναι υψίστης σημασίας για την Ε.Ε. να προχωρήσει σε κοινή προμήθεια φυσικού αερίου από την επόμενη άνοιξη.

«Είναι σημαντικό να πέσουν οι τιμές του φυσικού αερίου και μόνο από κοινού θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σόλτς. Επισήμανε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μακροχρόνιες συμβάσεις με πολλούς, διαφορετικούς προμηθευτές.

«Η Κομισιόν θα παρουσιάσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τις προτάσεις της για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, ενόψει της επικείμενης τακτικής Συνόδου ,δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι. Οπως διευκρίνισε η πρόταση θα περιλαμβάνει τρία στοιχεία: μείωση των τιμών, αλληλεγγύη στην λειτουργία του μηχανισμού και την έναρξη της μεταρρύθμισης της αγοράς ηλεκτρισμού».

Συνεχής, στο μεταξύ, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την απόφαση των ΟΠΕΚ plus για περικοπή 2 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Πάνω από τα 97 δολάρια το βαρέλι αναρριχήθηκε σήμερα το brend, κοντά στα 92 δολάρια το αμερικανικό αργό.

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση καθώς η κυβέρνηση δρομολογεί κλειστή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ θα επιδιώξει να χαρακτηρίσει απόρρητα τα πορίσματα των κομμάτων .

Για “ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στην Μεταπολίτευση”, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. ενώ για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού των πορισμάτων των κομμάτων ως «απόρρητα» για να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, ξεκαθαρίζει: «είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συναινέσει στο κρυφτό του κ. Μητσοτάκη».

Για “επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία” μιλά το ΠΑΣΟΚ .

Μεθόδευση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής να μην δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων, κάτι που είναι προγραμματισμένο να γίνει την Δευτέρα, καταγγέλλει το ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα δημοσιοποιήσει το δικό του πόρισμα.

Τουρκική συμμετοχή στο ναυάγιο της Λέσβου αποκαλύπτουν οι καταθέσεις των μεταναστών στο Λιμενικό. Όπως αναφέρουν οι διασωθέντες , η βάρκα τους έφτασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συνοδεία τουρκικών αλιευτικών, τα οποία τους είχαν πλευρίσει και τους έκοβαν τον αέρα και τον έντονο κυματισμό. Εκατό μέτρα, πριν από την ακτή, η λέμβος βυθίστηκε ,με αποτέλεσμα 18 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Τουλάχιστον 10 μετανάστες συνεχίζουν να αγνοούνται στα Κύθηρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί επτά σοροί, που μέχρι στιγμής δεν μπορούν να περισυλλεγούν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με τη συγκλονιστική κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της της Χρυσής Αυγής. «Ο Γιώργος Ρουπακιάς αγκάλιασε τον γιο μου και τον μαχαίρωσε», είπε, μεταξύ άλλων η μητέρα του Παύλου.

Αποτροπιασμό προκάλεσε ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου του καταδικασμένου ως διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννη Λαγού, ενώ στο βήμα του μάρτυρα βρισκόταν ακόμη η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους τρεις αθλητές που θα διεκδικήσουν το βραβείου του κορυφαίου για το 2022 από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου.

Ο 24χρονος αθλητής με καταγωγή από τα Γρεβενά κέρδισε πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου. Στη διοργάνωση του Μονάχου, μάλιστα, με άλμα στα 8,52 μέτρα σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνων.

Την επιβολή σαρωτικών ελέγχων στις εξαγωγές ημιαγωγών προς την Κίνα ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία αποτρέπει τις αμερικανικές επιχειρήσεις -αλλά και τις ξένες επιχειρήσεις- να αποστέλλουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας σε κινεζικές επιχειρήσεις.

Ήδη από τον Ιούλιο η αμερικανική κυβέρνηση είχε απαγορεύσεις στις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, που επιδοτούνται από την αμερικανική κυβέρνηση για να παράγουν ημιαγωγούς, βασικό στοιχείο για όλα τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας από κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και ηλεκτρικές συσκευές μέχρι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, να κατασκευάζουν εργοστάσια στην Κίνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός, αύριο, στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου

20 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα