back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Παράθυρο» Πλεύρη για διαγραφή των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Διαβάστε επίσης

Παράθυρο για τη διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστος άνω των 60 ετών, άνοιξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ανέφερε πως θα επανεξεταστεί και το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο Θάνος Πλεύρης είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και σχετικά με τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, δήλωσε ότι εξετάζεται να διαγραγούν, ενώ επισήμανε πως αν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κριθούν ακατάλληλοι να επιστρέψουν στο ΕΣΥ, τότε αυτό θα επανεκτιμηθεί πάλι το 2023.

Σχετικά με την αναμονή χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία», ο υπουργός ανέφερε πως το νοσοκομείο κάλεσε όλους τους πολίτες που βρίσκονταν στη λίστα και αυτή τη στιγμή η πραγματική λίστα είναι στα 1.400 άτομα. Επιπλέον ανέφερε πως στο νοσοκομείο έχουν ήδη μεταφερθεί δύο αναισθησιολόγοι προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Αναφερόμενος στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως η λειτουργία του θεσμού είναι πιλοτική ως το τέλος του χρόνου.

«Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν τα ραντεβού. Περίπου 75.000 επισκέφτηκαν τον γιατρό τους. Είναι δυναμικό το σύστημα, περιμένουμε ακόμη 1.000 γιατρούς ώστε να μπει σε μία ροή η διαδικασία», ανέφερε.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα