back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε δύο λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα, με επίκεντρο τον Κορινθιακό Κόλπο, 14 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας, τη Στερεά Ελλάδα καθώς και στην Αττική. Ζημιές δεν έχουν αναφερθεί. “Η περιοχή του Κορινθιακού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή” τόνισε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Σημείωσε ότι θα χρειαστούν περισσότερα στοιχεία για να αποφανθούν οι επιστήμονες αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Την αύξηση του επιπέδου φύλαξης κρίσιμων υποδομών και κυρίως δομών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, ζήτησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη μεγάλη έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και καταστράφηκε μεγάλο μέρος της. Η Μόσχα, διά της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, κατηγόρησε την Ουκρανία για τρομοκρατία, ενώ το Κίεβο, δια του συμβούλου του προέδρου Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει «ρωσικός δάκτυλος» πίσω από το χτύπημα. Όπως είπε, το φορτηγό που εξερράγη προήλθε από τη ρωσική πλευρά και οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν από τη Μόσχα. Στην κυκλοφορία έχει δοθεί το κομμάτι του οδικού δικτύου της γέφυρας που δεν υπέστη ζημιές, καθώς και το υπερυψωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Έξι σοροί περισυνελέγησαν από στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος από τη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων. Πρόκειται για μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο έπεσε στα βράχια τα ξημερώματα της Πέμπτης. Από το ναυάγιο είχαν διασωθεί 80 άτομα.

Εκτός δρομολογίων του ΤΡΑΜ θα είναι ως τις 2 μετά το μεσημέρι ολόκληρη η Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» λόγω της διεξαγωγής του «6ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης». Οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετούνται με τη λεωφορειακή γραμμή Α2, που συνδέει τη Γραμμή 7 του Τραμ «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» (στάση «Μαρίνα Αλίμου») με τη γραμμή 2 του Μετρό (σταθμός «Συγγρού – Φιξ»).

Δύο βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε χθες βράδυ η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με επίσημες πηγές από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα, εκτός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας. Ήταν η έβδομη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες που η Βόρεια Κορέα προχωρά σε πυραυλικές δοκιμές.

Σε συναγερμό βρίσκονται χώρες της κεντρικής Αμερικής καθώς τις πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Τζούλια, η οποία, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο κυκλώνων/τυφώνων, υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθεί τις επόμενες ώρες σε κυκλώνα πάνω από την Καραϊβική, προτού φθάσει πάνω από τη Νικαράγουα.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Τον Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει το μεσημέρι (13:30) ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στην πόλη Αστάνα του Καζακστάν.

Για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ παίζουν, στις 4: ΟΦΗ – Ολυμπιακός. 4 και μισή: Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ. 7 και μισή: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης και στις 9 και τέταρτο Άρης – ΑΕΚ. Χθες Παναιτωλικός – Βόλος: 2-3 και Ιωνικός – Λαμία: 1-1.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα