back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Νεκρή Ισραηλινή στρατονόμος – Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό του βασικού υπόπτου

Διαβάστε επίσης

Μια Ισραηλινή στρατονόμος σκοτώθηκε σε ένοπλη επίθεση χθες βράδυ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μερικές ώρες μετά τον θάνατο δύο Παλαιστινίων εφήβων σε ισραηλινή επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έξαρση της βίας που «προκαλεί ανησυχία» στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του βασικού υπόπτου που παραμένει ασύλληπτος, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι στην επιχείρηση συμμετέχει ένα ελικόπτερο και ειδικές δυνάμεις. Τρεις Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν καθώς υπάρχουν υποψίες πως ήταν συνεργοί στην επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η στρατιώτης Νόα Λαζάρ, 18 ετών, που υπηρετούσε στη στρατονομία, «υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που υπέστη κατά την ένοπλη επίθεση στο σημείο ελέγχου Σουάφατ», καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία κατέχει και έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Άλλος Ισραηλινός, 30 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στο κεφάλι στην επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαντασάχ της Ιερουσαλήμ, ανέφερε το νοσηλευτικό ίδρυμα. Δύο μέλη της συνοριοφυλακής τραυματίστηκαν ελαφρά από «θραύσματα», σύμφωνα με την αστυνομία.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία. Δεκάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν γύρω από το ισραηλινό σημείο ελέγχου και εντός του προσφυγικού καταυλισμού.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, τα μέτρα ασφάλειας ενισχύθηκαν στα σημεία εισόδου και εξόδου της ανατολικής Ιερουσαλήμ, παλαιστινιακού τομέα που παραμένει υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γαΐρ Λαπίντ δεσμεύθηκε σήμερα πως «θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα» την περίοδο των εβραϊκών εορτών. «Η τρομοκρατία δεν θα κερδίσει, είμαστε ισχυροί παρά αυτό το δύσκολο βράδυ», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο του.

«Ανησυχώ για την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας, την κλιμάκωση των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στη Δυτική Όχθη» και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σχολίασε αργά χθες ο συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή Τορ Βένεσλαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα