back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χ. Σιγάλα: Η ευπρεπής ψυχαγωγία του κόσμου ταυτίζεται με το DNA της Φίνος Φιλμ

Διαβάστε επίσης

Αγαπημένες  ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή.Πρωταγωνιστές που με τη λάμψη και τις ατάκες τους έχουν κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας.

Η χρυσή ταινιοθήκη της Φίνος Φιλμ, το πάνθεον του ελληνικού κινηματογράφου, με 165 τίτλους ανεπανάληπτων ταινιών, έχει πλέον εισέλθει σε μια νέα εποχή μέσω της οποίας αναβιώνουν οι καλύτερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Χριστίνα Σιγάλα, συνιδιοκτήτρια και υπεύθυνη Ψηφιακής Στρατηγικής της Φίνος Φιλμ, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου για την ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη διαδικτυακή αναγέννηση της εταιρείας, μέσω των social media και που σχεδόν 80 χρόνια μετά την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Φιλοποίμενα Φίνο, ξανασυστήνεται στο κοινό, αυτή τη φορά…ψηφιακά!

Με στόχο τη διατήρηση αυτής της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς, η ομάδα η οποία πρωτοστατεί στην συγκεκριμένη προσπάθεια, δημιουργεί βίντεο που σαρώνουν στα κοινωνικά δίκτυα με σκηνές από ταινίες που έχουμε αγαπήσει και τα ανεβάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε Instagram, Facebook και Twitter.

Η θεματολογία, ποικίλει και αντλεί έμπνευση τόσο από θέματα της επικαιρότητας, όσο και με αφορμή κάποια Παγκόσμια Ημέρα. Σατιρίζει τα κακώς κείμενα, όταν χρειάζεται, αποτίει φόρο τιμής στους μεγάλους πρωταγωνιστές των ταινιών, ομοίως σε λιγότερο προβεβλημένους ηθοποιούς αλλά και σε όσους έφυγαν από τη ζωή, συνθέτοντας μικρές συλλογές από τις συμμετοχές τους σε συγκεκριμένες ταινίες.

«Ήταν τεράστια η πρόκληση όταν αναλάβαμε αυτό το πρότζεκτ και ταυτόχρονα μεγάλη και η ανάγκη μας να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε τη διαχρονικότητα των ταινιών της Φίνος Φιλμ, να τις επαναλανσάρουμε στη νέα γενιά», τόνισε η κ. Σιγάλα, υπογραμμίζοντας την επιθυμία να μην χαθεί αυτό το τεράστιο πολιτιστικό υλικό και μέσω των social media να συνεχίζουν να ψυχαγωγούν το κοινό.

Απώτερος στόχος, μέσα από αυτό το μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν όπως η ίδια ανέφερε, είναι «η ευπρεπής ψυχαγωγία του κόσμου που ταυτίζεται με το DNA της Φίνος Φιλμ, το ευφυές χιούμορ που λείπει στους καιρούς μας και που βγάζει ένα αβίαστο γέλιο, χωρίς να προκαλεί».

Εξάλλου «στις μέρες μας, δεν υπάρχουν πολλά μέσα ψυχαγωγίας που να το καταφέρνουν αυτό», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε δε, ότι η προσπάθεια να επαναφέρουν στη ζωή την εταιρεία αφουγκραζόμενοι τον παλμό των νέων, είναι διαρκής και γίνεται με ακατάπαυστη δουλειά, αγάπη και ανεξάντλητο μεράκι.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, εντάσσεται και η ψηφιακή αποκατάσταση των ταινιών στην οποία έχουν προχωρήσει και η οποία προσδίδει φρεσκάδα στα φιλμ που δημιουργήθηκαν πριν από σχεδόν μισό αιώνα, χωρίς ωστόσο να έχουν απωλέσει το παραμικρό από τη διαχρονικότητά τους και την ικανότητά τους να προσφέρουν γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα