back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιράν: Κατασχέθηκε το διαβατήριο του Αλί Νταεΐ λόγω υποστήριξης στους διαδηλωτές

Διαβάστε επίσης

Ο Αλί Νταεΐ έκανε ένα post στήριξης στους διαδηλωτές κατά του καθεστώτος του Ιράν με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί καταγγέλλοντας βία των αρχών και γι’ αυτό τον λόγο του κατασχέθηκε το διαβατήρι.

Ο θάνατος της 22χρονης Ιρανής, Μαχσά Αμινί, για “ανάρμοστη ενδυμασία” έχει γεννήσει μια σειρά από έντονες αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του ιρανικού λαού κατά του κυβερνητικού καθεστώτος και των βίαιων μεθόδων για την καταστολή τους.

Μεταξύ αυτών και ο θρυλικός πρώην επιθετικός, Αλί Νταεΐ, ο οποίος μάλιστα ήταν κάτοχος του θρυλικού ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, μέχρι να τον προσπεράσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Νταεΐ κατήγγειλε μέσω Instagram τη βία των αρχών στις διαδηλώσεις και γι’ αυτό το λόγο η αρμόδια αρχή του κατάσχεσε το διαβατήριο, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας.

“Η κατάσχεση του διαβατηρίου του Αλί Νταεΐ οφείλεται σε όσα έγραψε στο Instagram ως απάντηση στον θάνατο της Μαχσά Αμινί”, ανέφερε η εφημερίδα Χαμιχάν.

Ο Νταεΐ ήταν ο πρώτος Ιρανός ποδοσφαιριστής που έπαιξε στην Ευρώπη, καθώς αγωνίσθηκε στο γερμανικό πρωτάθλημα με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, πριν ενταχθεί στην Μπάγερν Μονάχου και στην Χέρτα Βερολίνου.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση για την κατάσχεση του διαβατηρίου του, οι ιθύνοντες της Χέρτα εξέφρασαν την λύπη τους με ανάρτηση στο Twitter, επειδή «δεν επιτρεπόταν πλέον να φύγει από την χώρα, επειδή μίλησε υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών».

“Ο Αλί, έδωσε όλη του τη ζωή για να υψώσει τη σημαία του Ιράν, αγαπά τη χώρα και τους ανθρώπους της και λέει πάντα την αλήθεια. Αυτό που συνέβη στον Αλί είναι λυπηρό”, είπε ο αδελφός του, Μοχάμαντ, στην ιρανική αθλητική ιστοσελίδα Varzesh3, ενώ την περασμένη Πέμπτη, κατηγορήθηκε για “ενθάρρυνση διαδηλώσεων” από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα