back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πέθανε ο Νίκος Αντωνιάδης

Διαβάστε επίσης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Νίκος Αντωνιάδης, ο πρώτος Έλληνας βολεϊμπολίστας που πήρε μεταγραφή και αγωνίστηκε στο εξωτερικό.

Πένθος στον χώρο του βόλεϊ. Ο Νίκος Αντωνιάδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Ήταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες βολεϊμπολίστες στην εποχή του και ο πρώτος Έλληνας που πήρε μεταγραφή και έπαιξε σε ομάδα του εξωτερικού.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

“Άλλη μία μεγάλη απώλεια για το Ελληνικό βόλεϊ, καθώς “έφυγε” από τη ζωή σήμερα Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Νίκος Αντωνιάδης.

Δύο ημέρες μέρες μετά την απώλεια του Δημήτρη Γαϊδατζή, ένας πρώην συμπαίκτης του έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στο χώρο του βόλεϊ.

Στα 74 του, η μεγάλη δόξα της Ελληνικής Πετοσφαίρισης – και για πολλούς ο κορυφαίος επιθετικός όλων των εποχών – και ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό (από τον Ηρακλή στην Ρασίνγκ Παρί), έχασε τη μεγάλη “μάχη”. Το άλμα του ήταν εκπληκτικό και άφηνε άφωνους όσους τον έβλεπαν να καρφώνει!

Ο Νίκος Αντωνιάδης ήταν ο κορυφαίος Έλληνας βολεϊμπολίστας εκείνης της εποχής, ξεκίνησε το βόλεϊ από το 6ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με τον αείμνηστο δάσκαλο Ξενοφώντα Καλογερόπουλο για να γίνει αρχηγός του Ηρακλή και της Εθνικής ομάδας.

Διετέλεσε μέλος της “γαλανόλευκης” από το 1967 έως και το 1978 και μέτρησε περισσότερες από 200 συμμετοχές. Στη Γαλλία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, το 1976, το 1977, και το 1978.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα