back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Πούτιν συγκαλεί σήμερα το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα προεδρεύσει σήμερα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου αναμένεται να συζητηθεί η τρομακτική έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη γέφυρα του Κερτς,την οποία το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ενέργεια «τρομοκρατική».

Ο Πούτιν συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

«Οι δράστες, οι αυτουργοί και οι εντολείς είναι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πλήγμα στην ρωσική κυριαρχία θεωρείται η καταστροφή που επέφερε η έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς που συνδέει την προσαρτημένη από το 2014 χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν έντονες ανησυχίες για σοβαρά αντίποινα κατά της Ουκρανίας ,ακόμη πιό σκληρά από από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που από το πρωί της Κυριακής πλήτουν την Ζαπορίζια προκαλώντας νεκρούς και τραυματίες .

Παρότι ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν η «τρομοκρατική πράξη» απέναντι στη γέφυρα μπορεί να απαντηθεί με πυρηνικά όπλα, είπε ότι η ερώτηση είχε τεθεί με εσφαλμένο τρόπο, εντούτοις για «επικίνδυνη στιγμή» κάνουν λόγο τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη, εκτιμώντας ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ερμηνεύει ως «προσωπική προσβολή» την προσπάθεια ανατίναξης της γέφυρας, όπως υπογραμμίζει το CNN.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρόκειται για μια τρομοκρατική πράξη που στόχευε στην καταστροφή μιας πολιτικής υποδομής κρίσιμης σημασίας» ανέφερε, σύμφωνα ο Ρωσος πρόεδρος για το πλήγμα στη γέφυρα συμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Κρεμλίνου στο Telegram.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, τον επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, ο οποίος του παρουσίασε το πόρισμα της έρευνας που διενεργήθηκε για την έκρηξη και την πυρκαγιά στη γέφυρα.

Η Μόσχα δεν είχε κατηγορήσει μέχρι τώρα ευθέως το Κίεβο για την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

«Είναι μια τρομοκρατική ενέργεια που σχεδίασαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας. Ο στόχος ήταν να καταστραφεί μια μεγάλη πολιτική υποδομή, πολύ σημαντική για τη Ρωσία» είπε ο Μπαστρίκιν σε αυτή τη συνάντηση.

Η γέφυρα, που εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Πούτιν το 2018, χρησιμοποιείται και για τον ανεφοδιασμό των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα