back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θ. Καπράλος: Με τη λειτουργία του μετρό ο Πειραιάς μετατρέπεται σε έναν μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο

Διαβάστε επίσης

Ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στον δήμο Πειραιά, αναμένεται να δώσει η λειτουργία των τριών σταθμών του μετρό, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» που εγκαινιάστηκαν σήμερα, εξυπηρετώντας παράλληλα, εκατομμύρια επιβατών, κατοίκων και τουριστών.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Θεόδωρος Καπράλος, έκανε λόγο για μια σημαντική συγκοινωνιακή αναβάθμιση για την πόλη.

«Περιμέναμε πολλά χρόνια τη λειτουργία του μετρό. Πλέον, ο Πειραιάς μετατρέπεται σε έναν μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο. Η λειτουργία του μετρό σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή που θα κάνει την πόλη μας περισσότερο προσβάσιμη, προσφέροντας γρήγορη μετακίνηση τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε όσους επιθυμούν να την επισκεφτούν προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές της και την αγορά της. Ο Πειραιάς διαθέτει μια μεγάλη μητροπολιτική αγορά η οποία υποδέχεται όχι μόνο επισκέπτες από όμορους δήμους αλλά και από όλη την Αττική, κάτι που θα γίνεται στο εξής με πολύ μεγάλη ευκολία. Τώρα πια, μπορούμε να ξαναμπούμε στον εμπορικό χάρτη ως η πιο σημαντική αγορά στα νότια της Αττικής», ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ως ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός η επέκταση του δικτύου του μετρό που συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και των τουριστών.

«Η μεγάλη βιομηχανία της χώρας μας είναι ο τουρισμός και οτιδήποτε διευκολύνει την πρόσβαση και κάνει τη ζωή των τουριστών πιο εύκολη, βοηθάει σε αυτό που θέλουμε να προβάλουμε ως χώρα. Το λιμάνι δεν μπορεί να μην είναι συνδεδεμένο με το αεροδρόμιο, με το κέντρο της Αθήνας, με όλους τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Είναι κάτι που αναβαθμίζει συνολικά το τουριστικό προϊόν της Αττικής», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα