back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Αλεβιζάκη: Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μελέτη και πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη του Ποδονίφτη

Διαβάστε επίσης

Για έλλειψη σχεδιασμού σχετικά με την προστασία και την ανάδειξη του Ποδονίφτη έκανε λόγο η δημοτική σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης», Δέσποινα Αλεβιζάκη.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, διαπίστωσε πλήρη εγκατάλειψη από την πολιτεία αλλά και από τις δημοτικές αρχές των δύο όμορων Δήμων Αθηναίων και Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας καθώς και από την περιφερειακή αρχή λέγοντας ότι πρόκειται για μια προβληματική κατάσταση.

«Με την πρώτη ματιά διαπιστώνει κάποιος μια εγκατάλειψη. Προ τριετίας, οι δύο Δήμοι υπό την πίεση των τοπικών κοινωνιών και των κινημάτων της πόλης που ήθελαν να διασωθεί το φυσικό περιβάλλον στον Ποδονίφτη, συντονίστηκαν και στήριξαν από κοινού μια προσφυγή στο ΣτΕ το οποίο με απόφασή του διέσωσε την φυσική κοίτη του ποταμού, απορρίπτοντας το έργο τσιμεντοποίησής του. Ωστόσο, έκτοτε, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Αλεβιζάκη «η λύση θα προκύψει αφού γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη, από τις πηγές του Ποδονίφτη μέχρι και τις εκβολές του, και η οποία θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν τη νέα τάση που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη για ανοιχτά ρέματα και όχι εγκιβωτισμένα».

Επίσης, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο αφορά όλους του δήμους που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

«Υπάρχει μια μητροπολιτικότητα στα θέματα της Αθήνας. Υπό αυτήν την έννοια, θα πρέπει και ο Δήμος Αθηναίων να ρίξει τη ματιά που χρειάζεται και να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να αξιοποιηθεί η περιοχή που βρίσκεται δίπλα από το ποτάμι», πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα