back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

El Sistema-Φ. Μπινιάρη: Μέσω της μουσικής τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας

Διαβάστε επίσης

Το El Sistema Greece είναι ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης το οποίο παρέχει τα τελευταία χρόνια δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, η εκπρόσωπος του El Sistema, Φένια Μπινιάρη, εξήγησε ότι τα παιδιά, χάρη στη μουσική, αποκτούν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον και αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

«Πρόκειται για ομαδικά μαθήματα, γεγονός που βοηθά παιδιά να γίνουν γρήγορα μέλη μιας ομάδας, να χτίσουν φιλίες και να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική κοινότητα, να εμπνέονται ώστε να αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως γνωστοποίησε, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, μέσω του προγράμματος «Πολιτισμός στις Γειτονιές» του Δήμου Αθηναίων, η χορωδία ενηλίκων του El Sistema Greece θα βρεθεί στους Αμπελόκηπους και θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Γηροκομείο Αθηνών, σε μια ξεχωριστή εμφάνιση με αγαπημένες μελωδίες, που θα κρατήσουν συντροφιά σε όσους διαμένουν εκεί για να τους δώσει λίγη χαρά μέσα από τη μουσική.

Επίσης, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, η «Ορχήστρα της Κυψέλης» του El Sistema Greece θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πρόβα και συναυλία στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους.

« Οι μουσικοί της Ορχήστρας θα παρουσιάσουν στο κοινό τα μέλη της, τον τρόπο που κάνουν τις πρόβες τους, πως μπορείς να διευθύνεις μια Ορχήστρα και θα ακολουθήσει αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία», συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα