back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δ. Σβουρδάκου: Λέμε ”ΝΑΙ” στην καταγγελία, βγαίνουμε μπροστά για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο και πιο υγιές αύριο

Διαβάστε επίσης

Γιατί υπάρχει γύρω μας κόσμος που αρέσκεται στο να επιδεικνύει την παραβατικότητά του, ιδιαιτέρως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας;

Αυτό το ερώτημα επιχείρησε να αναλύσει μέσω του Αθήνα 9.84 η Δρ. Εγκληματολογίας, μέλος του Ινστιτούτου P.A.D.A (PROTECTION AGAINST DRUG ADDICTION INSTITUTE), Δέσποινα Σβουρδάκου.

Συνομιλώντας με την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, τόνισε: «Υπάρχει γύρω μας καθίζηση αξιών. Στηριζόμαστε σε κάθε μορφή βίας προκειμένου να αποδείξουμε τη δύναμή μας, την εξουσία μας, να προσελκύσουμε νέα μέλη σε αυτήν την παρεκκλίνουσα ομάδα η οποία είναι … gangsta, έχει τη δική της κουλτούρα στην ελληνική σύγχρονη κοινωνία αλλά και εκτός συνόρων. Επίσης, υπάρχει η τάση να τρομοκρατούνται τα άτομα τα οποία θέλουν να καταγγείλουν και να προσπαθήσουν να περιορίσουν τέτοιους είδους φαινόμενα».

Όπως εξήγησε η κ. Σβουρδάκου, η χρήση λεκτικής και ψυχολογικής βίας είναι ένας τρόπος για το άτομο που παρουσιάζει παραβατική συμπεριφορά προκειμένου να επιβεβαιώνει και να επισφραγίζει την εξουσία που θεωρεί ότι έχει ώστε να επιβάλει φόβο και τρόμο.

Πώς όμως αντιστεκόμαστε στη βία, στην παραβατικότητα και στον εκφοβισμό και σπάμε τη σιωπή;

«Λέμε ”ΝΑΙ” στην καταγγελία», τόνισε, σημειώνοντας ωστόσο πως το να ρίξει κάποιος γροθιά στο μαχαίρι δεν αποτελεί πάντοτε εύκολη υπόθεση.

«Το να βγει κάποιος μπροστά και να καταγγείλει απαιτεί οργάνωση, άτομα με γερό στομάχι, γιατί η διεφθαρμένη πλευρά έχει και τον τρόπο και τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να εκβιάσουν , που δεν θα επιτρέψουν να βγει η αλήθεια στο φως αλλά και θα σε κάνουν στην άκρη. Πρόκειται για την πυραμίδα του οργανωμένου εγκλήματος σε όλες τις εκφάνσεις του που αφορά μεταξύ άλλων, διαφθορά, βία, εκφοβισμό, αρπαγές ατόμων».

Και πρόσθεσε: «Ένας άνθρωπος μόνος του, δεν μπορεί να αλλάξει μια εδραιωμένη κατάσταση. Είναι ανάγκη και η πολιτεία αλλά και ο καθένας από εμάς να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας. Να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που δεν θα στηρίζεται στα ναρκωτικά, στη θυματοποίηση των κοριτσιών, έναν κόσμο που δεν μας αξίζει. Πρέπει να μην φοβόμαστε να καταγγείλουμε και παράλληλα να δώσουμε το δικαίωμα στους ανθρώπους να εμπιστευτούν την πολιτεία, να καταγγείλουν στην αστυνομία, να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο και πιο υγιές αύριο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα