back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H ηθοποιός Νάνα Παπαδάκη… SOLO στον Αθήνα 9.84!

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος sol….αρει στο μικρόφωνο του Αθήνα 9.84!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου , καλεσμένη η ηθοποιός Νάνα Παπαδάκη.

Η Νάνα Παπαδάκη είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας.

Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή, σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στη Σχολή Κιν/φου E. Χατζίκου, και στο Θεάτρο Τέχνης Καρόλου Κουν, όπου από το πρώτο έτος εργάστηκε ως ηθοποιός στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Ακολούθησαν πολλές παραστάσεις σε σκηνοθεσίες Γιώργου Λαζάνη, Μίμη Κουγιουμτζή κ.α

Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε, το Δημοτικό Πειραιά, σε σκηνοθεσίες Στάθη Λιβαθινού, Νικαίτης Κοντούρη, Έκτορα Λυγίζου, Ιόλης Ανδρεάδη, Δήμου Αβδελιώδη, Σταμάτη Φασουλή κ.α, ενώ έχει κάνει και δικές της σκηνοθεσίες.

Έχει παίξει σε δεκάδες έργα σύγχρονου ελληνικού και κλασικού ρεπερτορίου ερμηνεύοντας και αρκετούς πρωταγωνιστικούς ρόλους.

H Νάνα Παπαδάκη υπήρξε στενή συνεργάτιδα της Μίρκας Γεμεντζάκη, όπου μελέτησε επί σειρά ετών το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημά της για την αναπνοή και τη φωνή και εργάστηκε μαζί της ως ηθοποιός σε σειρά παραστάσεων που παρουσιάστηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους, θεατρικές σκηνές και φεστιβάλ.

Έχει εκδώσει τρία ποιητικά βιβλία. Το πιο πρόσφατο είναι το «Εncore-Γυναίκες της Οδύσσειας» (εκδ. Μελάνι, 2016), το οποίο εστιάζει στις γυναικείες μορφές του ομηρικού έπους .Τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και στα ισπανικά.

Αυτή την εποχή, η Νάνα Παπαδάκη ερμηνεύει τον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας, στην επιτυχημένη παράσταση «Νίκη, απόψε στο πάρτι» σε σκηνοθεσία και δραματουργική μεταγραφή της Ρούλας Πατεράκη και κείμενο της Νίκης Τριανταφυλλίδη, που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος, κάθε Σάββατο και Κυριακή, έως 30 Οκτωβρίου.

Το έργο αποτελεί δραματουργική μεταγραφή, του πολυπρόσωπου πρωτότυπου έργου της Νίκης Τριανταφυλλίδη «Πάρτι στο σπίτι της Ελισάβετ Π», για ένα μόνο πρόσωπο που, επί σκηνής, επιχειρεί να καταδυθεί στην πολυπλοκότητα του ασυνειδήτου της συγγραφέως.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 21:15, αμέσως μετά την παράσταση θα διοργανωθεί μια βραδιά-αφιέρωμα στη σπουδαία γυναίκα του ελληνικού θεάτρου και της σκηνής, τη Νίκη Τριανταφυλλίδη.

Η κόρη της Ζωή Τριανταφυλλίδη, που πέραν της συγγένειας υπήρξε στενή συνεργάτιδά της, θα συνομιλήσει με τη Νάνα Παπαδάκη, για τη ζωή, το έργο και την υποκριτική μέθοδο της αξέχαστης Νίκης Τριανταφυλλίδη.

 

Η εκδήλωση θα διανθιστεί με οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή και το έργο της ηθοποιού.

 

Επιμέλεια -Παραγωγή εκπομπής: Αριστέα Γιάννου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα