back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πλεύρης: Προσωπικό γιατρό έχει αποκτήσει το 50% του πληθυσμού

Διαβάστε επίσης

Προσωπικό γιατρό έχει αποκτήσει το 50% του πληθυσμού, όπως δήλωσαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους γιατρούς.

Οι εγγραφές στο σύστημα του προσωπικού γιατρού έχουν ξεπεράσει τα 4,4 εκατ. , δηλαδή το 50% του πληθυσμού άνω των 16 ετών έχει αποκτήσει προσωπικό γιατρό, τόνισαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και του γγ ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, σε επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με θέμα “Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας-Προσωπικός Ιατρός”.

Οι κ.κ. Πλεύρης και Θεμιστοκλέους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εγγραφών και μίλησαν για βελτιωτικές κινήσεις μέχρι την πλήρη εφαρμογή του συστήματος.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ ,Γιώργος Πατούλης, από την πλευρά του επανέλαβε το αίτημα για ελεύθερη επιλογή γιατρών στο σύστημα, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές, κάνοντας λόγο για διορθωτικές και βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, διαφορετικά όπως είπε “αν το σύστημα μείνει ως έχει δεν θα πετύχει”.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, από την ανάλυση των εγγραφών στον προσωπικό γιατρό υπάρχουν πολύ καλά στοιχεία στις ηλικιακές ομάδες που γίνεται χρήση των υπηρεσιών υγείας, όπως στα άτομα άνω των 65 ετών, όπου καταγράφεται ποσοστό άνω του 70% και στα άτομα 40 έως 64 ετών με ποσοστό γύρω στο 60%.

Υπάρχουν 3.330 γιατροί ενταγμένοι στο σύστημα, με τη συμμετοχή των ιδιωτών να ξεπερνά τους 1.100 γιατρούς. Η κάλυψη με αυτό το δυναμικό φτάνει στο 70% του πληθυσμού, αλλά δεν καλύπτεται ομοιογενώς και όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, αυτή τη στιγμή έχουμε 2 εκατ. κενές θέσεις στην επικράτεια.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα