back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συρία: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε μάχες μεταξύ αντίπαλων ομάδων

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, στην πλειονότητά τους μαχητές, σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φατριών στη βορειοδυτική Συρία τις τελευταίες 48 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ δύο φιλοτουρκικών συριακών ομάδων ανταρτών στην πόλη Αλ-Μπαμπ, στην επαρχία του Χαλεπίου, έπειτα από κατηγορίες για τον φόνο ενός ντόπιου δημοσιογράφου, διευκρίνισε η ΜΚΟ. Άλλες ομάδες όπως η Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), η πρώην συριακή πτέρυγα της Αλ-Κάιντα, ενεπλάκησαν στη συνέχεια στις μάχες που επεκτάθηκαν σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αφρίν.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρεις άμαχοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Μέσω αυτών των μαχών, η HTS, που επιδιώκει να κερδίσει έδαφος, πήρε τον έλεγχο της τοποθεσίας Τζιντερές και αρκετών χωριών γύρω από αυτήν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένα μεγάλο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και όμορες περιοχές των γειτονικών επαρχιών της Χάμας, του Χαλεπίου και της Λαττάκειας ελέγχονται από την HTS.

“Το χάος είναι το αποτέλεσμα της μάχης επιρροής μεταξύ των δεκάδων φατριών στη βόρεια Συρία”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. “Αν και οι συγκρούσεις άρχισαν από μια διαφορά μεταξύ δύο ομάδων, άλλες φατρίες επωφελήθηκαν από αυτό για να πολεμήσουν τους αντιπάλους τους”.

Στην Αλ-Μπαμπ, τα σχολεία και τα καταστήματα έκλεισαν τις πόρτες τους λόγω των συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των οποίων χρησιμοποιήθηκαν πολυβόλα και άρματα μάχης, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν εμπλακεί στις μάχες, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή και το Παρατηρητήριο. Η Τουρκία αναπτύσσει στρατεύματα στη βόρεια Συρία από το 2020 και ελέγχει περιοχές με τους Σύρους υποστηρικτές της.

.ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα