back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΥΠΑ: 4 πρόγραμματα για 33.000 ανεργους τις επόμενες ημέρες

Διαβάστε επίσης

Τέσσερα προγράμματα με στόχο την δημιουργία 33.000 θέσεων εργασίας, υλοποιεί εντός των επομένων ημερών η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Το πρώτο πρόγραμμα απασχολησης, αφορά την επιδότηση θέσεων εργασίας για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 45 και άνω σε περιοχές με μεγάλο δείκτη ανεργίας, με μισθό 951 ευρώ για 18 μήνες.

Η ΔΥΠΑ θα επιδοτεί έως και το 80% του μισθού.

Η δεύτερη δράση, καλύπτει 10.000 νέους άνεργους, ηλικίας 18-30 ετών, με στόχο την προετοιμασία για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε εργασιακό περιβάλλον του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, ενώ θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Οι ωφελούμενοι, θα λάβουν για 7 μήνες από τη Δ.ΥΠ.Α. αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά μητέρες αλλά και ομάδες ανέργων που αντιμετωπίζουν εμπόδια ως προς την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Στόχος είναι η ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων όπως γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας, Ρομά αλλά και άτομα μεγάλης ηλικίας, που παραμένουν για τουλάχιστον 12 μήνες εκτός αγοράς εργασίας. Η επιχορήγηση για την αποζημίωση δαπανών της δράσης ανέρχεται σε ποσό που αντιστοιχεί στο 75% του μισθού και των εισφορών, με ανώτερο όριο τα 700 ευρώ μηνιαίως.

Τη Δευτέρα 17 του μηνός, ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις 3.000 θέσεις του Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών με έμφαση στις γυναίκες.

Τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων για 12 μήνες, κυμαίνονται από 467 έως και 700 ευρώ ανά κατηγορία δικαιούχων.

Δημήτρης Κωστακος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα