back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Πεδίο συνεννόησης η πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών

Διαβάστε επίσης

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει για την υπόθεση του Κολωνού με γραπτή δήλωση του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος τονίζει ότι “δεν θα πρέπει να αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Αντιθέτως, όπως επισημαίνει, η πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο πολιτικής σύγκλισης και συνεννόησης.

Ο κ. Κατρίνης αφού υπενθυμίζει οτι η αυστηροποίηση της διάταξης για τις «Γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους», που πέρασε το 2021, ήταν στην σωστή κατεύθυνση και γι’ αυτό κι εμείς σαν ΠΑΣΟΚ -όπως αναφέρει- ψηφίσαμε το σχετικό άρθρο, υπογραμμίζει οτι η αυστηροποίηση της νομοθεσίας δεν συνιστά από μόνη της λύση.

Δεν υπάρχουν κρατικές δομές
Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχουν κρατικές δομές, που να μπορούν να δράσουν προληπτικά, ώστε να χτυπηθούν στη ρίζα τους τέτοιες καταστάσεις, αναφέρει ο Μιχάλης Κατρίνης υπενθυμίζοντας οτι το ΠΑΣΟΚ έχει κατ’ επανάληψη προτείνει τη δημιουργία Κέντρων Υποστήριξης Οικογένειας σε κάθε δήμο.

Καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης
Έχουμε προτείνει περαιτέρω καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, γιατί όλα αυτά τα περιστατικά που συμβαίνουν, βασίζονται στο «νόμο της σιωπής», δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ γιατί στις κλειστές κοινωνίες δεν μιλάει κανείς. Γιατί όταν τέτοια περιστατικά γίνονται γνωστά και οδηγούνται στην δικαιοσύνη οι δράστες, τα παιδιά λόγω της πίεσης που υφίστανται, αναγκάζονται να καταθέτουν ότι δεν υπέστησαν ποτέ αυτή την φρίκη.

Εδώ και τώρα, θα πρέπει να υπάρξει μία σοβαρή όσο και ολοκληρωμένη δράση και από την Πολιτεία. Η δράση αυτή θα πρέπει να είναι ολιστική, με δημιουργία δομών πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν και τα ΜΜΕ, καταλήγει ο Μιχάλης Κατρίνης.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

ANAKOINΩΣΗ 131022

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα