back to top
24.1 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

24.1 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

ΠΑΟΚ για Σαράφη: «Καλό ταξίδι Καίσαρα»

Διαβάστε επίσης

Με συγκινητικό βίντεο γεμάτο στιγμές από την 45χρονη πορεία του στον σύλλογο και λίγες αλλά σημαντικές γραμμές με λόγια καρδιάς, ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον “δικό του”, Σταύρο Σαράφη, που έφυγε σε ηλικία 72 ετών.

«Ένας ποδοσφαιριστής που έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στις σελίδες του βιβλίου της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένας υπέροχος άνθρωπος που υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ για περισσότερα από 45 χρόνια. Καλό ταξίδι Καίσαρα…», ήταν η λεζάντα που το συνόδευε.

 

Παλαίμαχοι-συμπαίκτες του Σαράφη έκαναν δηλώσεις για το θάνατο του

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: «ΕΦΥΓΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»

«Είναι ένα μεγάλο πλήγμα για όλους μας», ήταν η πρώτη αντίδραση του άλλοτε συμπαίκτη του, Κούλη Αποστολίδη. «Θυμάμαι πάρα πολλά είτε εντός είτε εκτός γηπέδων από τον Σταύρο. Είχαμε πολύ καλή επαφή και μετά το τέλος των ποδοσφαιρικών μας χρόνων. Σαν να έφυγε ένα κομμάτι της ζωής μου», είπε με θλίψη.

ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ: «ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ»

Από την πλευρά του, ο Νέτο Γκουερίνο μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Πραγματικός επαγγελματίας και πραγματικός άνθρωπος». Και ο μέχρι πρότινος πρώτος σε συμμετοχές ξένος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, συμπλήρωσε: «Μακάρι να βγουν τέτοιοι χαρακτήρες όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο αλλά και για όλη την κοινωνία γενικότερα».

ΚΩΣΤΙΚΟΣ: «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ»

Συντετριμμένος και ο Γιώργος Κωστίκος από την απώλεια του «Καίσαρα». «Ήμασταν οικογενειακοί φίλοι. Διατηρήσαμε άριστες σχέσεις και αφού κρεμάσαμε τα παπούτσια μας. Πρόκειται για τεράστια απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο κι όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωστίκος για να καταλήξει: «Η Ιστορία του ΠΑΟΚ είναι γραμμένη πάνω στον Σταύρο Σαράφη».

Με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, ο Σαράφης είχε από τις 19 Ιουλίου 1969, όταν και έκανε το ντεμπούτο του στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Αυστραλίας, μέχρι τον τελευταίο του αγώνα το 1977, συνολικά 32 συμμετοχές και επτά τέρματα.

Κατέκτησε επίσης, την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1972 με την Εθνική ομάδα, ενώ αγωνίστηκε με την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1968, καθώς και στην Εθνική Ελπίδων, με την οποία το 1969 κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο.

Ο Σταύρος Σαράφης, άρχισε την καριέρα του από την Αναγέννηση Επανομής και στις 23 Νοεμβρίου του 1966, όταν συμπλήρωσε τα 16 του χρόνια, κλήθηκε για αγώνα της Ελληνικής Προεθνικής Ομάδας των Νέων. Το καλοκαίρι του 1967 σε ηλικία 17 ετών αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, όπου και έμεινε μέχρι το 1981 όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ήταν 26.08.1981 όταν ο ΠΑΟΚ τίμησε σε φιλικό παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας τον Σταύρο Σαράφη. Περίπου 10.000 θεατές τον αποθέωσαν στην τελευταία του παράσταση. Ο ίδιος βγήκε από το γήπεδο στο 40΄του παιχνιδιού, καταφανώς συγκινημένος, αδυνατώντας να συνεχίσει.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα