back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρακολουθήσεις: Τίτλοι τέλους για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Τίτλοι τέλους για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Στην τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το πόρισμα της ΝΔ, το οποίο χαρακτηρίστηκε απόρρητο,ενώ καταγράφηκαν και οι πορισματικές θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Ερωτηματικό πάντως παραμένει ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης επί ενός απόρρητου πορίσματος, καθώς η ΝΔ έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε από τις καταθέσεις και τα στοιχεία που προσκόμισαν στην Εξεταστική.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος, ανέφερε ότι “ως χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης”.

Για συγκάλυψη έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες,επέμεινε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης θα αποκαλυφθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε ότι “σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε ακόμη και το πόρισμα να μείνει απόρρητο και ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει, όμως οι πολίτες οφείλουν τώρα να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν όλους μας”.

Προκλητικούς χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση, ο Νίκος Καραθανασόπουλος εκ μέρους του ΚΚΕ, λέγοντας ότι « η κοροϊδία ολοκληρώθηκε καθώς έγινε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα