back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Aνταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Εξοντώνουν τα δέντρα της πόλης

Διαβάστε επίσης

Για εγκληματική πολιτική όσον αφορά στα δέντρα της πόλης κατηγορεί τη δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου. Όπως τονίζει από τα 500 δέντρα που έχουν μετακινηθεί λόγω των έργων της Αττικό Μετρό, μόλις το 1% έχει επιβιώσει.

Ολόκληρο το κείμενο

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Μόνο 1% των δένδρων επιβίωσαν από τις μεταφυτεύσεις γι αυτό Μπακογιάννης Τεντόμας εμποδίζουν απάντηση σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Π.Κωνσταντίνου

Η εγκληματική πολιτική της αναγκαστικής μετακίνησης άρον-άρον των δένδρων από τους χώρους εγκατάστασης των εργοταξίων της Αττικό Μετρό και η σχεδόν ολική καταστροφή των περίπου 500 δένδρων από τους χώρους όπου άνοιξαν τα εργοτάξια της Αττικό Μετρό βαραίνει αποκλειστικά τον Δήμαρχο Αθήνας Κώστας Μπακογιάννη και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και κλιματικής αλλαγής Χρήστο Τεντόμα.
Το ποσοστό επιβίωσης είναι τραγικό και είναι γύρω στο 1%. Αυτό σημαίνει ότι ξήλωσαν ένα ολόκληρο πάρκο.
Η ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Πρασίνου με την εργολαβία εκατομμυρίων στην UNISON δείχνει για άλλη μια φορά τις καταστροφικές τις συνέπειες. Οι εταιρίες κατασκευής του Μετρό μαζί με την UNISON και με τις ευλογίες των Μπακογιάννη-Τεντόμα ορίζουν πότε και πως θα γίνει η μεταφορά- μεταφύτευση δένδρων αγνοώντας προειδοποιήσεις υπηρεσιακών παραγόντων και επιστημόνων ότι υπάρχουν προδιαγραφές ως προς το χρόνο επιλογής. Απλά δεν μεταφυτεύεις όποτε η μπουλντόζα είναι έτοιμη να σκάψει αλλά όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας. Εδώ σφάξανε δένδρα στο σωρό.
Ετοιμάζονται μάλιστα σε συνεργασία με τον Θεοδωρικάκο για την επιχείρησης εξόντωσης των δένδρων της Πλατείας Εξαρχείων ολοκληρώνοντάς το έργο της καταστροφής της ιστορικής και μοναδικής πλατείας της περιοχής.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα