back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εντολή Ερντογάν για τη δημιουργία κόμβου αερίου στην Ανατολική Θράκη

Διαβάστε επίσης

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να αρχίσει να εργάζεται για τη δημιουργία στην Ανατολική Θράκη του «κόμβου αερίου» που πρότεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για την εξαγωγή του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Δώσαμε, με τον κ. Πούτιν, στο υπουργείο μας Ενέργειας και στο σχετικό θεσμό στη Ρωσία, την εντολή να εργασθούν από κοινού», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την ενδεχόμενη δημιουργία ενός κόμβου αερίου στην Τουρκία, μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα από το αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε από την Αστάνα του Καζακστάν, όπου χθες, Πέμπτη, συναντήθηκε με το Ρώσο πρόεδρο.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε επίσης πως οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως.

«Δεν θα υπάρξει αναμονή στο ζήτημα αυτό», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο ενδεχόμενος κόμβος μπορεί να κατασκευαστεί στη βορειοδυτική τουρκική περιφέρεια της Ανατολικής Θράκης.

Ο Πούτιν πρότεινε χθες, Πέμπτη, να δημιουργηθεί ένας κόμβος αερίου στην Τουρκία καθώς οι παραδόσεις ρωσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν πληγεί σοβαρά από τις δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία.

Ο «κόμβος αερίου» για την Ευρώπη, που προτείνεται από τον Πούτιν, δεν έχει «κανένα νόημα» την ώρα που οι Ευρωπαίοι θέλουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, αντέδρασε από την πλευρά του χθες το βράδυ το Παρίσι.

«Δεν έχει για εμάς κανένα νόημα να δημιουργηθούν νέες υποδομές οι οποίες θα επέτρεπαν να εισάγουμε περισσότερο ρωσικό αέριο», υπογραμμίσθηκε από την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα