back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τ. Αλεξιάδης: Ας παρέμβει επιτέλους η κυβέρνηση, εταιρείες ενέργειας δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τα υπερκέρδη τους

Διαβάστε επίσης

Στο θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως είπε, τα όποια μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της, είναι θετικά αλλά πρέπει να ληφθούν δραστικότερα. Στα θέματα αισχροκέρδειας πρέπει να υπάρξει “νόμος και τάξη”, πρόσθεσε.
«Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να παρέμβει με ελέγχους για την αισχροκέρδεια και να δώσει αναλυτικά στοιχεία. Εταιρείες ενέργειας, για παράδειγμα, δεν έχουν πληρώσει ακόμα ούτε ένα ευρώ για τα υπερκέρδη τους από τον Οκτώβρη του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022»

Στην ερώτηση πως θα αντιμετώπιζε την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση και από πού θα έβρισκε τα χρήματα, ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε:
«Θα μείωνε τον ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Δεν θα ακολουθούσαμε την πολιτική της υπερφορολόγησης που κάνει η ΝΔ, για να τους τρολάρουμε και λίγο σε σχέση με όσα μας κατηγορούσαν, διότι το 2022 μαζέψανε έμμεσους φόρους σε πρωτοφανές ποσοστό σε σχέση με τα έσοδα του κράτους. Και δυστυχώς δεν είναι από δράσεις κατά του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής» επισήμανε.

Με αφορμή τις δηλώσεις της ‘Αννας Βαγενά, η οποία αποκάλεσε τη ΝΔ κόμμα παιδεραστών, ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε:
«Το θέμα δεν είναι να ασχοληθούμε με το τι λένε κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα είναι πως αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μια κτηνωδία και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε λογικές γενίκευσης ή σπίλωσης του πολιτικού κόσμου. Πολιτικά εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να μην έχουμε φαινόμενα καθυστέρησης όπως στην υπόθεση Λιγνάδη. Αυτό που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι συγκεκριμένα στελέχη, όπως αυτό το κτήνος ο Μίχος ή ο Λιγνάδης ή ο Νίκος Γωργιάδης, δεν ανήκουν πολιτικά στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι όμως αυτό το πεδίο αντιπαράθεσης με τη ΝΔ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα