back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Διαβάστε επίσης

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα (Σάββατο 15/10) συγγενείς και φίλοι στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον δυο φορές αργυρό Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που πέθανε χθες σε ηλικία 43 ετών, μετά από διετή μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Η σορός του εκτέθηκε προς χαιρετισμό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, η αδερφή του, η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, με τα δύο τους ανήλικα παιδιά.

Στο φέρετρο του Νικολαΐδη, τοποθετήθηκε η ελληνική σημαία, ενώ στην τελετή συμμετείχε και άγημα της Πυροσβεστικής, στην οποία ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ήταν αξιωματικός. Υπήρχαν δεκάδες στεφάνια, ανάμεσα σε αυτά από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τις ΠΑΕ Άρης και ΠΑΟΚ.

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εκφώνησε επικήδειο.

Επικήδειους εκφώνησαν, επίσης, οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος, Κλέλια Πανταζή και ο πύραρχος Σάββας Τσολάκης, καθώς ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η σορός του Αλέξανδρου Νικολαίδη έφτασε στην εκκλησσία στις 3 μ.μ. μέσα σε κλίμα συγκίνησης και μέχρι τις 4 μ.μ. που άρχισε η εξόδιος ακολουθία, πολίτες κάθε ηλικίας πέρασαν για να τον αποχαιρετίσουν.

Το φέρετρο του ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, την οποία δόξασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου κατά την έξοδο από την εκκλησία ήταν το «μετάλλιο» της αναγνώρισης, του σεβασμού και της αγάπης.

Σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, τα δυο ολυμπιακά του μετάλλια μπαίνουν σε δημοπρασία και τα έσοδα θα διατεθούν σε δομές για παιδιά.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ολυμπιονίκες κ.ά.
Η ταφή έγινε στο νεκροταφείο Φιλύρου.

 

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα