back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στις Βρυξέλες μεταβαίνει ο Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει αύριο στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Αναμένεται να ανακοινωθούν κυρώσεις κατά του Ιράν μετά τις πληροφορίες ότι τροφοδοτεί την Ρωσία με drones κατά της Ουκρανίας. Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρόσφατη υπογραφή του άκυρου και ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου συνεργασίας.

Στο μεταξύ, με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αναγνωρίζει τον κίνδυνο πρόκλησης ‘’ατυχήματος’’ όσο πλησιάζουμε προς τις τουρκικές εκλογές. Στέλνει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι ‘’είναι προς το συμφέρον της να έχει έναν φιλικό και αξιόπιστο γείτονα που ανήκει στην ίδια συμμαχία, αλλά και στην ΕΕ, καθώς όπως επαναλαμβάνει ‘’οι διαφορές μας με την Άγκυρα είναι επιλύσιμες στο πλαίσιο ΠΑΝΤΑ του Διεθνούς Δικαίου’’.

Νομοθετικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης μετά τη συνεδρίαση των επιτρόπων, την ερχόμενη τρίτη 18 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο προανήγγειλε μέσω τουίτερ η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Οι αστυνομικές αρχές ξετυλίγουν το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης βιασμού και εκπόρνευσης του 12 χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, με φερόμενους πρωταγωνιστές, τους προφυλακισμένους Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανίδη, αλλά και την μητέρα του ανήλικου θύματος.

Τις τελευταίες ώρες έχουν συλληφθεί 3 άνδρες που φέρεται να συνευρέθηκαν ερωτικά επ αμοιβή με την ανήλικη και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του ανακριτή. Ένας εξ αυτών, υπάλληλος στο νοσοκομείο Μεταξά, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες για την απόλυσή του. Αναμένονται και άλλες συλλήψεις, μετά την απαραίτητη ταυτοποίηση στοιχείων.

Τις πληγές της μετρά η Κρήτη από τη φονική καταιγίδα που σάρωσε χθες το νησί και άφησε πίσω της δύο νεκρούς. Από το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές. Από το Ηράκλειο, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δεσμεύτηκε για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών, ενώ ανακοίνωσε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων – άμεση στήριξη στο Δήμο Μαλεβιζίου με 400 χιλιάδες ευρώ καθώς και την ταχύτατη καταβολή αποζημιώσεων 6000 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή.

Τάχιστη καταβολή των πρώτων βοηθημάτων, καταγραφή των ζημιών και επούλωση των πληγών σε υποδομές» ζήτησαν για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Παππάς, και ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης.

Αύριο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΠΕ Ανδρέα Σπυρόπουλο, θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές στην Αγία Πελαγία.

Έντονη κριτική στον Αμερικανό Πρόεδρο, άσκησε ο Ιρανός ομόλογός. Ο Εμπραχίμ Ραϊσί, καταλόγισε στον Τζο Μπάιντεν ότι με τα σχόλια του υποκινεί το χάος, τον τρόμο και την καταστροφή σε μια άλλη χώρα’’ ενώ συμπλήρωσε δηκτικά ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να θυμάται τα αιώνια λόγια του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο οποίος αποκάλεσε την Αμερική ‘τον μεγάλο σατανά’”. Θυμίζουμε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος προέτρεψε την Τεχεράνη ‘’να θέσει τέλος στη βία εναντίον των πολιτών του , οι οποίοι απλά ασκούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους’’.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Στα σημερινά παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

ΑΕΚ – Ατρόμητος: 1 – 0

ΠΑΣ Γιάννενα – ΟΦΗ: 2 – 2

Λαμία – Παναθηναϊκός: 0 – 2

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός: 0 – 0 στο 72’ λεπτό

Ένα ακόμη βήμα για την πρόκρισή της στον τελικό του euro 2024 έκανε η εθνική ανδρών χαντμπολ μετά την νίκη της 32-28 επί της Ολλανδίας για την 2η αγωνιστική της προκριματικής φάσης.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική, πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις τοπικά έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

16,9 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα