back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα στο Σεράφειο

Διαβάστε επίσης

 Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος, με τίτλο: «Τοπικές Συμμαχίες για την Έμφυλη Δημοκρατία: Ένα πρώτο βήμα» διοργανώνει η Συμμαχία των Φύλων, τη Δευτέρα 17.10.2022, (11:00-13:00), στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα –ευγενική χορηγία του Σεράφειου– θα παρουσιαστούν η πορεία, οι δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου (συμπεριλαμβανομένων των έξι (6) τοπικών ιδεών/σχεδίων δράσης που δημιουργήθηκαν από τις ομάδες εργασίας), οι μελλοντικές προοπτικές του, καθώς και στοιχεία από την προσωπική εμπειρία των συμμετεχόντων προσώπων και φορέων.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα G@LL

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για καινοτόμες, διασυνδετικές, πολυδιάστατες και συμμαχικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης ζητημάτων που άπτονται της ισότητας των φύλων σε τοπικό επίπεδο, η Συμμαχία των Φύλων και το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ δημιούργησαν το πρόγραμμα «Τοπικές Κοινωνίες – Δράσεις Ενδυνάμωσης και Έμφυλη Δημοκρατία», σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Το σχέδιο δράσης G@LL περιλαμβάνει την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση, δικτύωση-διασύνδεση και ενδυνάμωση-υποστήριξη προσώπων, δομών και φορέων της Τοπικής Διοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών, στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Μέσα από τη βιωματική διασύνδεση και ενδυνάμωση των συμμετεχουσών/όντων σε ατομικό και οργανωσιακό επίπεδο, στοχεύουμε στην ανάπτυξη της ικανότητάς τους για σχεδιασμό και υλοποίηση σχεδίων δράσης που να προάγουν –με συμπληρωματικό και πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα– την έμφυλη ισότητα και δημοκρατία στην τοπική κοινωνία.

«Σας περιμένουμε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144), να μοιραστούμε και να εμπνευστούμε ιδέες και δράσεις που θα κάνουν την Αθήνα μια πόλη πρότυπο έμφυλης ισότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας», καλούν οι διοργανωτές.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Α. Χαιρετισμοί:

Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών (Δήμος Αθηναίων)

Ευάγγελος Αστυρακάκης – Ασλάνης, Συντονιστής Προγράμματος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Γραφείο Θεσσαλονίκης – Ελλάδα)

Β. Παρουσίαση με τίτλο «Τοπικές Συμμαχίες για την Έμφυλη Δημοκρατία: Ένα πρώτο βήμα».

Ο Βαγγέλης Κοσμάτος, ψυχολόγος και υπεύθυνος επιστημονικού έργου της Συμμαχίας των Φύλων, κάνει μια σύντομη παρουσίαση-αποτίμηση του πιλοτικού αυτού σχεδίου δράσης.

Γ. Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Τοπικές Συμμαχίες για την Έμφυλη Δημοκρατία: Πρώτη εμπειρία και επόμενα βήματα».

Καλεσμένα πρόσωπα με σημαντική συνεισφορά και ενεργό συμμετοχή στο πρόγραμμα παρουσιάζουν την προσωπική τους εμπειρία και αποτίμηση για αυτό και εισηγούνται ιδέες και προτάσεις για την επόμενη φάση της κύριας υλοποίησής του. Στο στρογγυλό τραπέζι θα συμμετέχουν οι:

Γεωργία Μπούρη – Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικών Ισότητας και Αντιμετώπισης Διακρίσεων, Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων

Άννα Απέργη – Πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών

Γωγώ Σταματοπούλου – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνση α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής

Χριστίνα Σαμπανίκου – Ιδρύτρια Life After Death Theatre Company.

Συντονισμός εκδήλωσης- Γιώργος Νικολαΐδης, Υπεύθυνος Συντονισμού Συμμαχίας των Φύλων.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα