back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ έστειλε επιστολή στον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για συνεργασία

Διαβάστε επίσης

Σε επιστολή του προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ενόψει του ιστορικού συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ), ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ τονίζει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ το Πεκίνο και η Πιονγκγιάνγκ να ενισχύσουν την επικοινωνία, την ενότητα και τη συνεργασία τους, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η επιστολή του Σι Τζινπίνγκ εστάλη ως απάντηση σε εκείνη που είχε στείλει νωρίτερα ο Κιμ Γιονγκ Ουν στον πρόεδρο της Κίνας ενόψει του συνεδρίου του ΚΚΚ.

Ο Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να εξασφαλίσει μια τρίτη πενταετή θητεία ως γενικός γραμματέας του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος και πρόεδρος της Κίνας.

Μεταξύ άλλων, ο Σι Τζινπίνγκ εκφράζει στην επιστολή τη βούλησή του να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας και «να υπερασπιστεί την ειρήνη και τη σταθερότητα τόσο στην περιοχή όσο και στον υπόλοιπο κόσμο», σύμφωνα με το KCNA.

Η αναφερόμενη έκφραση υποστήριξης του Πεκίνου στην Πιονγκγιάνγκ σημειώνεται εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην κορεατική χερσόνησο, με τη Βόρεια Κορέα να προχωρά σε μπαράζ εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων και να φέρεται έτοιμη για την πρώτη πυρηνική δοκιμή της μετά το 2017.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει απειλήσει τη Νότια Κορέα με «συντριπτικά στρατιωτικά αντίμετρα» καταγγέλλοντας «προκλήσεις» της Σεούλ στα σύνορα των δύο χωρών.

Όταν ρωτήθηκε την Παρασκευή σχετικά με τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ κάλεσε Πιονγκγιάνγκ και Σεούλ να αποτρέψουν την κλιμάκωση της έντασης και να εργαστούν για τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανέναρξη του διαλόγου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα