back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυξημένη κινητικότητα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 

Διαβάστε επίσης

Εξαιρετικά αυξημένη είναι η κινητικότητα των ταξιδιωτών για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου προς τους χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας, με τα στοιχεία από τις κρατήσεις να δείχνουν αύξηση της τάξης του 70% σε σχέση με πέρυσι. Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί ότι, φέτος, η εθνική επέτειος τυγχάνει Παρασκευή.

«Υπάρχει αυξημένη  κινητικότητα αλλά οι πληρότητες θα φανούν εκ του αποτελέσματος. Βεβαίως το ενδιαφέρον του κοινού να ταξιδέψει είναι μεγάλο ωστόσο, πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει, οι κρατήσεις γίνονται καθυστερημένα και δεν γνωρίζουμε αν θα πραγματοποιηθούν τα ταξίδια. Η αγωνία του κόσμου για το κορονοϊό υφίσταται ακόμα», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA), Λύσανδρος Τσιλίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. 

«Ενδεικτικά  έχουμε κρατήσεις, που ξεπερνούν το 65% – 70% σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο, η περσινή και προπέρσινη χρονιά ήταν χάλια. Το αισιόδοξο μήνυμα είναι η αυξημένη κινητικότητα. Οι πληρότητες όσον αφορά στους χειμερινούς προορισμούς δεν είναι ενδεικτικές καθώς στους χειμερινούς προορισμούς μιλάμε για μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες γεμίζουν πολύ πιο εύκολα. Το πλεονέκτημα της φετινής 28ης Οκτωβρίου είναι ότι τυγχάνει Παρασκευή».

Όσον αφορά στις τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων για το τριήμερο ο κ. Τσιλίδης αναφέρει: «Αν κάποιος επιλέξει ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων ή  ένα βοηθητικό κατάλυμα το τριήμερο δεν ξεπερνά τα 150 – 180 ευρώ με ένα οργανωμένο πακέτο, Αν κάποιος επιλέξει διαμονή σε ξενοδοχείο με περισσότερα αστέρια, ανεβαίνει και το κόστος. Για τα πακέτα των Ευρωπαϊκών προορισμών οι τιμές ξεκινούν από 400 ευρώ». 

Οι Χειμερινοί προορισμοί

Οι δημοφιλείς προορισμοί για τον φετινό χειμώνα, σύμφωνα με τον κ. Τσιλίδη θα είναι τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα, η Πάργα στο Πήλιο, στα Τρίκαλα στη Καλαμπάκα στη Λίμνη Πλαστήρα,στα Μετέωρα. Επίσης στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε προορισμούς της Πελοποννήσου, όπως και προς τα χιονοδρομικά κέντρα όταν ο καιρός το επιτρέψει.

«Παράλληλα και τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι στις προτιμήσεις των Ελλήνων κυρίως προς στην Ευρώπη, όπως, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία Αυστρία, Πράγα, Αγγλία. Επίσης προς την Αραβική Χερσόνησο, Αίγυπτο, Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη και τέλος πολλοί επιλέγουν και μεγάλα ταξίδια προς την Ασία, Αμερική, Καναδά κλπ. Αυτό που διαφαίνεται είναι πως ενώ πριν το 2019 το ταξίδι ήταν επιθυμία σήμερα το ταξίδι είναι ανάγκη», επισημαίνει ο κ. Τσιλίδης. «Ο κόσμος μετά από 2 χρόνια εγκλωβισμού, λόγω του κορονοϊού έχει ανάγκη να ταξιδέψει, να αναζωογονηθεί. Το εμπόδιο βεβαίως, σήμερα, είναι το κόστος ενός ταξιδιού λόγω της ακρίβειας».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα