back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μ. Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες είναι εκείνοι που γυμνώνουν μετανάστες

Διαβάστε επίσης

Νέα επίθεση στην Ελλάδα με αφορμή την υπόθεση των 92 μεταναστών, οι οποίοι βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο την Παρασκευή εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η Ελλάδα ευθύνεται για πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τους μετανάστες», τόνισε μιλώντας στη Σύνοδο Τουρκόφωνων Κρατών στην Κωνσταντινούπολη.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανασύραμε δύο σορούς μεταναστών από το Αιγαίο. Εκείνοι (οι Έλληνες) είναι εκείνοι που γυμνώνουν μετανάστες και τους επαναπροωθούν στην Τουρκία. Ορισμένοι είχαν πεθάνει από το κρύο. Δυστυχώς οι χώρες της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα και μια τέτοια χώρα όπως η Ελλάδα εξαπολύει κατηγορίες τέτοιου είδους κατά της Τουρκίας» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Προσπαθεί να δείξει ότι έχει δίκιο ακόμη και στις πιο άδικες καταστάσεις. Είναι ξεδιάντροπος και ασυνείδητος όποιος το κάνει αυτό, όπως η Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας τη FRONTEX «συνεργό της καταπίεσης από την Ελλάδα» και κατηγορώντας τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης ότι «πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα