back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Ζερβάκης: Η Σητεία χρειάζεται άμεσα βοήθεια από την πολιτεία

Διαβάστε επίσης

Μετά τη φονική κακοκαιρία η οποία έπληξε την Κρήτη, αφήνοντας πίσω της δύο νεκρούς αλλά και ανυπολόγιστες καταστροφές, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, προσπαθώντας να επαναφέρουν την κανονικότητα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, το φαινόμενο ήταν ακραίο και πρωτοφανές για την περιοχή.

Σημείωσε μάλιστα ως ενδεικτικό του πρωτόγνωρου φαινομένου το γεγονός ότι η ποσότητα της βροχής που έπεσε στη Σητεία μέσα σε τρεις ώρες ήταν 1.150 χιλιοστά, δηλαδή όσο νερό πέφτει στην περιοχή σε δύο χρόνια.

«Ακόμα και αν εντοπίζονται αστοχίες, αν δεν είχαν γίνει καλοί καθαρισμοί, αν υπάρχουν παρακείμενα κτίσματα σε ποτάμια ή πολεοδομικές παρεμβάσεις, τέτοιας έκτασης ακραία καιρικά φαινόμενα δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστούν ούτε από γέφυρες, ούτε από δρόμους ή σχάρες απορροής όμβριων υδάτων. Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Άνοιξε ένα ρέμα μετά από 70 χρόνια και δημιούργησε όλη την καταστροφή στο αστικό κομμάτι της Σητείας», τόνισε.

Είναι δε χαρακτηριστικό, όπως είπε, ότι ακόμα και το ειδικό μηχάνημα που είναι εγκατεστημένο στο αεροδρόμιο της Σητείας για την μέτρηση της ποσότητας βροχής, μετά τα 300 χιλιοστά, σταμάτησε να μετράει.

Ο κ. Ζερβάκης, απηύθυνε έκκληση προς στην πολιτεία προκειμένου να υπάρξει άμεση μέριμνα και συνδρομή.

«Οι καταστροφές σε σπίτια, υποδομές και καταστήματα είναι ανυπολόγιστες ενώ και τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Αυτή τη στιγμή η οικονομία της Σητείας δεν λειτουργεί. Ο εμπορικός κόσμος έχει αποσυντονιστεί. Το 30% των επιχειρήσεων δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν, επομένως, σε μια απομακρυσμένη κοινωνία όπου όλα γίνονται με το εσωτερικό εμπόριο, είναι πολύ δύσκολο η επόμενη ημέρα να είναι όπως η προηγούμενη. Χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια γι’ αυτό και ζητήσαμε από το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρέθηκε στην περιοχή, ότι είναι να γίνει, να γίνει άμεσα», υπογράμμισε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα