back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέος Πολυχώρος για το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Κορωπί Αττικής

Διαβάστε επίσης

Ο νέος Πολυχώρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Κορωπί Αττικής, ο οποίος θα λειτουργεί με σκοπό την ολιστική υποστήριξη των παιδιών έγινε πραγματικότητα χάρη στην κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μαλάμου και της ανεκτίμητης προσφοράς 71 επιχειρήσεων και φορέων.

Στον Πολυχώρο θα λειτουργούν:

  • Η Ακαδημία Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Smile Academy του Οργανισμού, μία Ακαδημία με φυσική και ψηφιακή παρουσία και συμμετοχή, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ικανοτήτων, στάσεων ζωής και συνηθειών από μικρούς και μεγάλους, με απώτερο στόχο την ευημερία των παιδιών στον πραγματικό αλλά και στον ψηφιακό κόσμο. Οι δράσεις της Ακαδημίας, σχεδιάζονται με ειδικούς από αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και διακεκριμένες Εταιρείες.
  • Το Κέντρο αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδών για: α) την τροφοδοσία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί ο Οργανισμός πανελλαδικά για την υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης (είδη ένδυσης και υπόδησης, οικοσκευές, έπιπλα), ειδών για την υποστήριξη παιδιών με ιατρικά προβλήματα (αμαξίδια, νοσοκομειακά κρεβάτια κ.λπ.) β) την κάλυψη αναγκών σε περιπτώσεις έκτακτες και φυσικών καταστροφών στη χώρα μας και διεθνώς σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία
  • Το Κοινωνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Σκύλων ωφελείας (σκύλοι έρευνας και διάσωσης, σκύλοι θεραπείας κ.λπ.)
  • Χώροι ψυχαγωγίας για παιδιά
  • Κέντρο διαχείρισης και φροντίδας μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης
  • Πολυχώρος δράσεων και εκδηλώσεων
  • Χώρος δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας παιδιών και επαφής τους με τη φύση και ζώα αγροκτήματος.
  • Το Συντονιστικό κέντρο όλων των οχημάτων του οργανισμού, δηλαδή. Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας και παιδιά και νεογνά, Κινητά πολυϊατρεία και μονάδες προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής, Οχήματα άμεσης κοινωνικής επέμβασης, Ιατρικές μονάδες παιδιατρικής κατ΄οίκον νοσηλείας, Φορτηγά και φορτηγά ψυγεία για την ασφαλή μεταφορά αγαθών, Κινητές Επιχειρησιακές Μονάδα για τον συντονισμό της έρευνας, διάσωσης και επέμβασης εξαφανισμένων ατόμων.

Όλα τα οχήματα ανάλογα με τον σκοπό που επιτελούν πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας και στελεχώνονται από το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό. Τα οχήματα αποτελούν σημαντικά «εργαλεία» για την πραγματοποίηση του έργου του Οργανισμού για αυτό και έχουν χαρακτηριστεί ως οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΦΕΚ 819Β/2.4.2014).

Στην παρούσα φάση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναζητά τους πόρους για να δημιουργηθούν και χώροι άθλησης για τα παιδιά.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ σήμερα είναι μία όαση μέσα σε όλη αυτή την πίεση που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα για θέματα που αφορούν στα παιδιά», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων . «Είναι μία όαση, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να μοιραστούμε με όλους εσάς ― τους εκπροσώπους των θεσμών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των πολύτιμων χορηγών και εθελοντών μας ― τις καθημερινές μας μάχες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βλέπω σήμερα εδώ εκατοντάδες μαθητές της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν σε εξειδικευμένες δράσεις ενημέρωσης και πλαισίωσης από την επιστημονική μας ομάδα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν ανήκει σε μένα, ανήκει σε εσάς που καθημερινά συμβάλλετε στο έργο του, και σε ολόκληρη την κοινωνία. Κάθετι εδώ έχει μία αξία μοναδική χάρη σε όλους εσάς που καταφέρατε να ενοποιήσετε και να αναβαθμίσετε τις δράσεις μας στην υπηρεσία των παιδιών. Ο γιος μου Ανδρέας και ιδρυτής του «Χαμόγελου», θα ήταν περήφανος για την πολλαπλασιαστική δύναμη του οράματός του, το οποίο εξακολουθεί να εμπνέει χιλιάδες παιδιά και ενήλικες. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!».

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, διαχρονικός υποστηρικτής του έργου του Οργανισμού, ο οποίος έδωσε το παρών στα εγκαίνια, ευχαρίστησε τον κ. Γιαννόπουλο για τη συνεργασία και υποστήριξή του στο έργο του υπουργείου, επισημαίνοντας πως η σημαντική επέκταση των εγκαταστάσεων του «Χαμόγελου» θα συντελέσουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε παιδιά, οικογένειες και εθελοντές. «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Έχω ξαναεπισκεφτεί αυτόν τον χώρο όταν ήταν στη διαδικασία διαμόρφωσής του. Ήταν συγκινητική η προσπάθεια να διαμορφώσουν έναν πολυχώρο που είναι πολυεργαλείο και το οποίο που θα καλύψει τις πολλές ανάγκες του Οργανισμού αλλά και θα επεκτείνει σημαντικά τις υπηρεσίες σε κάθε παιδί».

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα