back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη

Διαβάστε επίσης

Από τον Αύγουστο επισημάναμε ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ότι η Υπουργική Απόφαση του κ.Σκρέκα, που πέρασε βιαστικά παραμονή Δεκαπενταύγουστου, αντιμετωπίζει με όρους πελατειακούς τις επενδύσεις σε ΑΠΕ για τα επόμενα χρόνια, υποθηκεύοντας το ενεργειακό μέλλον της χώρας.

Η πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού πρέπει να είναι ισότιμη και με διαφάνεια. Όχι να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτική περιουσία της Κυβέρνησης προς διάθεση στα μεγάλα συμφέροντα, που θέλει κάθε φορά να εξυπηρετήσει. Στερεί τον ελάχιστο εναπομείναντα χώρο ΑΠΕ στο δίκτυο από τις ενεργειακές κοινότητες αγροτών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών, το μοναδικό τους «όπλο» να σταθούν όρθιοι μέσα στην ενεργειακή κρίση. Ακυρώνει στην πράξη και τα οικιακά φωτοβολταϊκά στις στέγες, ένα απαραίτητο μέτρο για την προστασία των πιο ευάλωτων.
Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη και να διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και όχι πελατειακές νοοτροπίες να τη μεταβάλουν σε ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων, όπως πράττει η Κυβέρνηση της ΝΔ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα