back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σήμερα τα εγκαίνια του Ελληνικού από τον Κ. Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου του Ελληνικού, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογένειας Λάτση.

Το έργο έχει εισέλθει σε πορεία κατασκευής, με τα έργα υποδομής να βρίσκονται σε εξέλιξη, το κτίριο ΑΜΕΑ υπό κατασκευή και τον διαγωνισμό για το αθλητικό κέντρο να είναι σε φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκσκαφές του Marina Tower, του πρώτου πράσινου πύργου κατοικιών που θα χτιστεί στη χώρα μας, ο οποίος θα εκτείνεται σε 50 ορόφους και θα έχει 170 διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου, μέχρι το τέλος του έτους θα δημοσιοποιηθούν μεγάλοι διαγωνισμοί έργων που θα αναπτύξει η Lamda Development στην έκταση του Ελληνικού.

Πρόκειται για το Marina Galleria, το retail park της Fourlis και το Vouliagmeni Mall, στην πλευρά του ακινήτου που γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, προϋπολογισμού 130 και 350 εκατ. ευρώ αντίστοιχα καθώς και το αθλητικό κέντρο προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.

Στις πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Αθανασίου  τόνισε, “τηρουμένων των αναλογιών προχωράμε πολύ καλά για μίας τέτοιας πολυπλοκότητας, έργο. Έχουμε προχωρήσει με όλες τις μελέτες. Αυτό φαίνεται άλλωστε διά γυμνού οφθαλμού τόσο με το κτίριο ΑΜΕΑ (που εκτελείται από την ΕΚΤΕΡ) που θα καταφέρουμε να παραδώσουμε στο τέλος φθινοπώρου του 2023, αλλά και τα έργα υποδομής και ειδικότερα την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος (εκτελείται από την AVAX)”.

Επίσης, προχωρά η ανάδειξη της παραλίας του Αγίου Κοσμά, η διευθέτηση των ρεμάτων Τραχώνων και Αεροδρομίου (Ευρυάλης).Όσον αφορά τον υπόλοιπο σχεδιασμό, στο τελευταίο εξάμηνο του 2025, η εταιρεία έχει ως στόχο να έχουν ολοκληρωθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο, η αναβάθμιση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, τα παραθαλάσσια διαμερίσματα και η Riviera Galleria.

Τέλος, μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2026 θα έχει πραγματοποιηθεί η ανέγερση του ουρανοξύστη Riviera Tower και μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς θα ολοκληρωθεί το mall της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ο πύργος μεικτής χρήσης με τη Brooklane (70%), παράλληλα με τα γραφεία, τις κατοικίες στο πάρκο και τα υπόλοιπα διαμερίσματα, καθώς και οι χώροι εστίασης και λιανικού εμπορίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα