back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τάξη στην παράνομη αφισοκόλληση

Διαβάστε επίσης

Με στόχο να μπει τάξη στην παράνομη αφισοκόλληση το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στην τοποθέτηση ειδικών πλαισίων και την χωροθέτηση όπου θα επιτρέπεται η διαφήμιση.

Στόχος του δήμου είναι με τους χώρους επιτρεπόμενης διαφήμισης να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την παράνομη αφισοκόλληση την οποία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Αβραμίδης χαρακτήρισε “πληγή” για την πόλη. Στην απόφαση που ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνεται ότι απαγορεύει εκτός των νόμιμων χώρων κάθε κατηγορίας αφίσας είτε αυτή έχει πολιτιστικό, κοινωνικό, πολιτικό ή αθλητικό περιεχόμενο.

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στηλίτευσε η αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι δίνεται περισσότερος διαφημιστικός χώρος στους “έχοντες και κατέχοντες” υπογραμμίζοντας ότι δεν θα καταπολεμήσει την παράνομη αφισοκόλληση.

Θλίψη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας εξέφρασε την θλίψη του και τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι εξήραν την προσωπικότητα και το ήθος του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη επισημαίνοντας ωστόσο την μάχη με αξιοπρέπεια που έδωσε για την ζωή του προσπαθώντας να “νικήσει” την σπάνια μορφή του καρκίνου που τον “χτύπησε”.

Ομπρέλα προστασίας για τους ευάλωτους οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων

Την καθημερινή προσπάθεια που δίνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων υπερασπίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε στις υπηρεσίες ως προς τις δυνατότητες που έχουν στο τομέα της πρόληψης.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης αφού αναφέρθηκε στις χιλιάδες Αθηναίων και Αθηναίες που δέχονται την βοήθεια του Κέντρου Αλληλεγγύης αλλά και των άλλων κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου όπως τα δημοτικά ιατρεία μίλησε για το θέμα της προσπάθειας που γίνεται στον τομέα της πρόληψης με αφορμή την δυσώδη υπόθεση του Κολωνού με την 12χρονη που ωθούνταν στην πορνεία.

Ειδικότερα, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε το μεγάλο κενό προσωπικού που βρήκε στις κοινωνικές υπηρεσίες εστιάζοντας στους κοινωνικούς λειτουργούς. Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι ζήτησε 9 προσλήψεις κοινωνικών λειτουργούν αλλά δεν εγκρίθηκαν, επιπλέον ζήτησε μέσα από την κινητικότητα 11 κοινωνικούς λειτουργούς αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς. Ωστόσο όπως τόνισε αξιοποιούνται 22 κοινωνικοί λειτουργοί που προσλήφθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας αλλά όπως είπε πρέπει και το κεντρικό κράτος να βοηθήσει στην κοινή προσπάθεια προστασίας του ευάλωτου πληθυσμού.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μπακογιάννης, όπως και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, υπογράμμισαν ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου πάντα όταν τους ζητείται ή όταν διαπιστώνουν προβλήματα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα