back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βερολίνο: Η ενεργειακή κρίση φέρνει παράταση λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων

Διαβάστε επίσης

H Γερμανία θα παρατείνει την λειτουργία και των τριών πυρηνικών εργοστασίων της που έχουν παραμείνει ανοιχτά, έως τις 15 Απριλίου, με στόχο την αποτροπή πιθανής ενεργειακής κατάρρευσης.

Ο Γερμανός καγκελάριος ζήτησε από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Περιβάλλοντος να δημιουργήσουν τη νομική βάση προκειμένου οι πυρηνικοί σταθμοί Isar 2 στην Βαυαρία, Neckarwestheim 2 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, και Emsland στην Κάτω Σαξονία, να παραμείνουν ανοιχτοί.

Η Γερμανία είχε προγραμματίσει την πλήρη απομάκρυνση από την πυρηνική ενέργεια έως την 31η Δεκεμβρίου του 2022. Η ενεργειακή κρίση, εντούτοις, σε συνδυασμό με το κλείσιμο της στρόφιγγας του ρωσικού φυσικού αερίου, αναγκάζουν το Βερολίνο να διατηρήσει τα πυρηνικά εργοστάσια σε ετοιμότητα.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει διαφωνίες στους κόλπους του ομοσπονδιακού κυβερνητικού συνασπισμού, με τους Πρασίνους να συμφωνούν στην παράταση λειτουργίας των δύο πυρηνικών εργοστασίων έως τον Απρίλιο, αλλά να επιμένουν στο κλείσιμο του Emsland, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ οι Φιλελεύθεροι τάσσονται υπέρ της διατήρησης σε λειτουργία και των τριών πυρηνικών σταθμών έως το 2024.

Ο σοσιαλδημοκράτης Σολτς επιχειρεί να επιτύχει την χρυσή τομή.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα