back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΠΘ: Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης μπροστά από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των φοιτητών μετά την πτώση 19χρονου από τον τρίτο όροφο της Νομικής του ΑΠΘ.

Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα της Τρίτης, 19χρονος φοιτητής, ο οποίος καθόταν στο περβάζι του τρίτου ορόφου, έξω από το τμήμα Οικονομικών της Νομικής του ΑΠΘ, έπεσε από στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ η κατάσταση της υγείας του 19χρονου είναι σχετικά καλή και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φοιτητής καθόταν στο περβάζι επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση εκείνη την ώρα στην αίθουσα.

Λίγη ώρα αργότερα ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες ο δευτεροετής φοιτητής της Νομικής Σχολής έπεσε από παράθυρο του δεύτερου ορόφου του κτηρίου ζήτησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, «ο Πρύτανης του ΑΠΘ ακολούθησε το ασθενοφόρο που μετέφερε τον φοιτητή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και ενημερώνεται διαρκώς από τη διοίκηση και τους θεράποντες ιατρούς του Νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του 19χρονου, η οποία εξελίσσεται ομαλά και δεν εμπνέει ανησυχία, με βάση τις ιατρικές εξετάσεις που ολοκληρώνονται».

«Στο Νοσοκομείο ο κ. Παπαϊωάννου συναντήθηκε με τη μητέρα του φοιτητή, στην οποία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και τη διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα διαθέσει κάθε είδους υποστήριξη για την πλήρη αποθεραπεία του φοιτητή. Συνεχή παρουσία δίπλα στον φοιτητή στο Νοσοκομείο έχουν τόσο ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, όσο και η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δέσποινα Κλαβανίδου» καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΠΘ.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα