back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διεθνής ανησυχία για την τύχη Ιρανής αθλήτριας που αγωνίστηκε χωρίς χιτζάμπ

Διαβάστε επίσης

Την διεθνή ανησυχία για την ασφάλεια της Ιρανής αθλήτριας Ελνάζ Ρεκαμπί, ο οποία συμμετείχε στο Ασιατικό Πρωτάθλημα Αναρρίχησης στη Σεούλ, έχει προκαλέσει η εξαφάνισή της, αφού αγωνίστηκε χωρίς να φορά χιτζάμπ, εν μέσω βίαιης καταστολής αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν, μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Σύμφωνα με την ιρανική πρεσβεία στη Νότια Κορέα, η 33χρονη αναχώρησε αεροπορικώς από την Σεούλ, σήμερα. Εντούτοις, εντείνεται η ανησυχία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με βάναυση τιμωρία, μόλις επιστρέψει στην πατρίδα της.

Σύμφωνα με την ιρανική δημοσιογραφική ιστοσελίδα IranWire, η Ρεκαμπί αναμένεται να μεταφερθεί στην φυλακή Έλβίν, στην οποία πυρκαγιά που ξέσπασε το σαββατοκύριακο κόστισε τη ζωή σε οκτώ κρατούμενες.

Τόσο το IranWire, όσο και η περσική υπηρεσία του BBC, αναφέρουν ότι ιρανοί αξιωματικοί κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνο και το διαβατήριο της αθλήτριας, ενώ βρισκόταν στη νοτιοκορεάτικη πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το BBC, αρχικώς ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει, αύριο, αλλά η πτήση της επισπεύσθηκε απροσδόκητα.

Η ιρανική πρεσβεία στη Σεούλ ανακοίνωσε ότι “διαψεύδει κατηγορηματικά τις ψευδείς ειδήσεις, τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση”.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό της Ρεκαμπί στο Instagram, η αθλήτρια ζητά συγγνώμη για την ανησυχία που έχει προκαλέσει. Αναφέρει ότι κατά λάθος δεν φόρεσε χιτζάμπ και ότι επιστρέφει στο Ιράν μαζί με την ομάδα της, βάσει προγράμματος.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν εξαναγκάστηκε σε αυτή την ανάρτηση από τις ιρανικές Αρχές.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα