back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

HAE: Πλήρης είναι η υποστήριξη στο Ριάντ, για την ενεργειακή σταθερότητα – Ένταση μετά τις δηλώσεις Μπορέλ

Διαβάστε επίσης

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ανακοίνωσαν χθες ότι υποστηρίζουν πλήρως τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας για την ενίσχυση της ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ (WAM), επικαλούμενο μία ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών.

Τα ΗΑΕ πρόσθεσαν ότι υποστηρίζουν την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αναφορικά με την τελευταία απόφαση του ΟΠΕΚ+, απορρίπτοντας ανακοινώσεις ότι η απόφαση μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου, είχε πολιτικά κίνητρα, σύμφωνα με το WAM.

HAE: Να δώσει εξηγήσεις ο Μπορέλ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάλεσαν χθες Δευτέρα τον υπηρεσιακό επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στη χώρα ζητώντας του εξηγήσεις για τις «ρατσιστικές», όπως τις χαρακτήρισαν, δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Εμιράτων επεσήμανε ότι τα σχόλια του Μπορέλ ήταν «ανάρμοστα και ρατσιστικά» και «συμβάλουν στην επιδείνωση του κλίματος μισαλλοδοξίας και διακρίσεων παγκοσμίως», μετέδωσε το πρακτορείο της χώρας WAM.

Σε ομιλία του την προηγούμενη εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Διπλωματική Ακαδημία στη Μπριζ του Βελγίου ο Μπορέλ χαρακτήρισε την Ευρώπη «κήπο» και τον περισσότερο υπόλοιπο κόσμο «ζούγκλα», η οποία «θα μπορούσε να εισβάλει στον κήπο».

«Οι κηπουροί θα πρέπει να φροντίζουν τον κήπο, αλλά δεν θα τον προστατεύσουν χτίζοντας τοίχους. Ένας μικρός, όμορφος κήπος που είναι περιτριγυρισμένος από ψηλούς τοίχους για να εμποδίσει τη ζούγκλα να εισέλθει δεν είναι λύση. Διότι η ζούγκλα έχει μεγάλες ικανότητες ανάπτυξης και ο τοίχος δεν θα είναι ποτέ αρκετά ψηλός», σχολίασε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Οι κηπουροί θα πρέπει να πάνε στη ζούγκλα. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ασχολούνται πολύ περισσότερο με τον υπόλοιπο κόσμο. Σε διαφορετική περίπτωση ο υπόλοιπος κόσμος θα εισβάλει», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες ο Μπορέλ αρνήθηκε ότι οι δηλώσεις του είναι ρατσιστικές και με αποικιοκρατική χροιά, μετέδωσε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE. Στόχος του ήταν να απορρίψει την ιδέα της «Ευρώπης φρουρίου» και να ενθαρρύνει τους σπουδαστές να έχουν σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο, εξήγησε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα