back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Ελαιώνας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο κέντρο μεταφορών

Διαβάστε επίσης

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον βρίσκονται στην πλειονότητα τους οι ιδιοκτήτες των μεταφορικών εταιρειών στην περιοχή του Ελαιώνα, που δέχθηκαν με απόλυτη ικανοποίηση τη δρομολόγηση του έργου για μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων τους στην περιοχή του Δήμου Φυλής στο νέο κέντρο μεταφορών και Logistics.

Τα προβλήματα στέγασης των αποθηκών τους στις παμπάλαιες εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα και ειδικότερα στην Ιερά οδό και στην Αγία Άννης, είναι πολλά μεγάλα και χρόνια. Παλιές κατασκευές, λαμαρίνες τρωκτικά και αφύλακτοι χώροι. Το πρόβλημα της κυκλοφορίας τουλάχιστον 4.000 μεγάλων φορτηγών με ρυμουλκούμενα και το πέρασμα τους μέσα από στενούς δρόμους είναι ένας ακόμη σκόπελος πολλά χρόνια τώρα που δυσκολεύει τις μεταφορές.

Η μετεγκατάσταση όλων των μεταφορικών επιχειρήσεών σε σύγχρονες νέες εγκαταστάσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν βάση του χρονοδιαγράμματος το 2024 με στόχο να ολοκληρωθούν όλα στο τέλος του 2025 είναι κάτι που το ήθελαν οι επιχειρηματίες και όπως υποστηρίζουν θα βοηθήσει σε πολλαπλά επίπεδα τόσο στις μεταφορές, όσο και στο κυκλοφορικό πρόβλημα που ταλανίζει την Αττική με την κίνηση χιλιάδων φορτηγών σε καθημερινό επίπεδο.

«Θα είμαστε οι πρώτη χώρα που θα λειτουργεί ένα τόσο σύγχρονο κέντρο μεταφορών με υποδομές, ασφάλεια και λειτουργικότητα και θα αποτελεί κόσμημα στον τομέα των διαμεταφορών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Αθανασίου ιδιοκτήτης μεταφορικής στην οδό Ορφέως και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Εθνικής Ένωσης Διαμεταφορών «Ήταν κάτι το οποίο έπρεπε ήδη να έχει γίνει και το ζητούσαμε πολλά χρόνια», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και πολλοί άλλοι συνάδελφοι τους, που χαιρέτισαν με πολύ θετικά λόγια το όλο εγχείρημα «Επιτέλους θα γίνει πράξη αυτό που θέλαμε τόσα χρόνια ώστε να μπορούμε να εργαζόμαστε σε ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον, χωρίς κινδύνους και προβλήματα. Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί τόσο καλύτερα για όλους μας» υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Σταμματογιαννόπουλος ιδιοκτήτης μεταφορικής στην οδό Αγίας Άννης.

Ο χώρος οπού θα μεταφερθούν όλες οι μεταφορικές από την ευρύτερη περιοχή τον Ελαιώνα, στο Δήμο Φυλής θα είναι περιφραγμένος, με ιδιωτική ασφάλεια, σύγχρονες εγκαταστάσεις και κεντρικό χώρο στάθμευσης για όλες τις νταλίκες και τα φορτηγών, επίσης φυλασσόμενος και προστατευμένος ώστε να αποφευχθούν κλοπές σε εμπορεύματα και φορτηγά που πάρα πολλές φορές έχουν γίνει στην αφύλαχτη και χαοτική περιοχή οπού στεγάζονται οι επιχειρήσεις μέχρι σήμερα.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα