back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ενεργειακή κρίση πλήττει τα ξενοδοχεία στους χειμερινούς προορισμούς

Διαβάστε επίσης

Τη στήριξη της πολιτείας ζητούν οι ξενοδόχοι των ορεινών περιοχών, ενόψει της χειμερινής περιόδου, καθώς η ενεργειακή κρίση αυξάνει δραματικά το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων. Ένα καλό τριήμερο ή 8 ημέρες τον μήνα, που είμαστε γεμάτοι δεν αρκούν να ισοσκελίσουν την ακρίβεια σε καύσιμα και πρώτες ύλες, αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας Σοφία Φλέγκα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

«Το ενεργειακό κόστος αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για τα ξενοδοχεία των ορεινών περιοχών. Οι λογαριασμοί του ρεύματος έρχονται δύο και δυόμισι φορές πάνω σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες προηγούμενων ετών. Στο Καρπενήσι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε με τιμή 1,46 ευρώ. Ήδη, εδώ, έχουμε ανάψει τη θέρμανση και δεν θα την κλείσουμε έως και τον Μάιο. Τίθεται, πλέον, θέμα επιβίωσης. Ζητάμε από την κυβέρνηση να επιδοτήσει το πετρέλαιο και το ρεύμα ειδικά στις επιχειρήσεις, που βρίσκονται στον ορεινό και ηπειρωτικό όγκο όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κατά τη διάρκεια του χειμώνα», τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας.

«Το κόστος του ρεύματος στην δική μου επιχείρηση από τα 25.000 – 30.000 ευρώ, εκτοξεύτηκε στις 50.000 ευρώ, χωρίς, ακόμη, να έχει κλείσει η χρονιά. Ένα καλό τριήμερο όπως αυτό της 28ης Οκτωβρίου και κάποια Σαββατοκύριακα τον μήνα, που είμαστε γεμάτοι, δεν αρκούν να αντισταθμίσουν το υψηλό ενεργειακό κόστος» επισημαίνει η κα Φλέγκα. «Τα ξενοδοχεία της Ευρυτανίας τις καθημερινές είναι άδεια. Οι 8 ημέρες δουλειάς δεν μπορούν να καλύψουν τις υπόλοιπες 22, ιδίως με τόσο αυξημένο κόστος λειτουργίας».

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα