back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η τραγουδίστρια Πολυξένη Καράκογλου “Solo” στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος sol….αρει  στο μικρόφωνο του Αθήνα 984! Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 23 Οκτωβρίου , καλεσμένη η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Πολυξένη Καράκογλου.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου από 6 χρονών κι αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά. Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο συμμετείχε και διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου και στο δίσκο «Απ’ το Μηδέν» του Σπ.Παρασκευάκου και του Ζαχαρία Καρούνη με το ντουέτο «Ο άνθρωπος μπορεί» που ξεχώρισε κι αγαπήθηκε.

Ακολούθησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά σε συνεργασία με 2 νέους καλλιτέχνες, τον Γρηγόρη Πολύζο και την Αθηνά Σπανού, οι «Πολύχρωμες Ζακέτες» που κυκλοφόρησε από την Μικρή Άρκτο το 2019. Το 2021 παρουσίασε το δεύτερο ολοκληρωμένο της album με τίτλο «Σημεία στίξης» όπου μας συστήθηκε και ως δημιουργός αφού υπογράφει την μουσική σε στίχους Αθηνάς Σπανού , άλμπουμ που παρουσίασε σε πολλούς μουσικούς χώρους της Αθήνας (Θέατρο Τζένη Καρέζη, Faust, Ορφέας ).

Έχει συμπράξει με σημαντικούς καλλιτέχνες με ξεχωριστές στιγμές η συνεργασία της με τον Θάνο Μικρούτσικο όπου την επέλεξε να ερμηνεύσει τα πολιτικά του τραγούδια , καθώς και με τον Κώστα Μακεδόνα σε συναυλίες  αφιερωμένες στη μελοποιημένη ποίηση.

Η Πολυξένη Καράκογλου ξεκινά τις χειμερινές της εμφανίσεις τις δυο Κυριακές 23 και 30 Οκτωβρίου στο μουσικό στέκι «Ορφέας» στην Κυψέλη, με την παράσταση «Όλη η γη μια φωτιά» όπου  θα παρουσιάσει τραγούδια από τα δυο άλμπουμ της , από συμμετοχές της  και επιλογές από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία.

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής : Αριστέα Γιάννου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα