back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κ. Γιαννόπουλος: Στο “Χαμόγελο” τα αδέλφια, με εισαγγελική εντολή, για να μη χωριστούν

Διαβάστε επίσης

Για την φιλοξενία των παιδιών της οικογένειας της 12χρονης που βιαζόταν κατ’ επανάληψη και εκπορνευόταν από τον 53χρονο στα Σεπόλια, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος.
 
Όπως ανέφερε βάση νομοθεσίας τα παιδιά θα έπρεπε να πάνε σε δημόσιες δομές, έτσι όμως θα τα χώριζαν και θα τα πήγαιναν σε  διάφορα ιδρύματα της χώρας. «Τα παιδιά της οικογένειας έχουν ενταχθεί στο “Χαμόγελο” με εισαγγελική εντολή καθώς η εισαγγελέας έκρινε πως τα αδέλφια δεν έπρεπε να χωριστούν και να οδηγηθούν σε διαφορετικούς χώρους, αλλά να βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη».
 
Επισήμανε ότι «τα παιδιά θα έπρεπε να προστατευτούν γενικότερα και από πλευράς οικογένειας και από πλευράς διαδικασίας και ουσιαστικά δεν υπήρχε άλλος φορέας που να μπορούσε να πάρει 6 παιδιά διαφορετικών ηλικιών και να τους προσφέρει τη φροντίδα».
Διευκρίνισε «πως δεν έχουν πέσει πάνω στα παιδιά οι ψυχολόγοι. Είναι η φροντίδα το Α και το Ω. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται παιδοψυχίατροι από το νοσοκομείο, άρα δεν πρέπει κανένας από εμάς να μιλά στα παιδιά, γι’ αυτό τα προστατεύουμε. Υπάρχει προανακριτική διαδικασία γι΄ αυτό δεν πρέπει να μπλέκονται πολλοί επαγγελματίες».
Τέλος αναφερόμενος στην “επόμενη ημέρα” ο  κ. Γιαννόπουλος τόνισε:«αυτή τη στιγμή και σε αυτή τη φάση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα φροντίσουμε, στην συνέχεια και αφού τελειώσει η προανακριτική διαδικασία, τότε μέσω του -μοναδικού θεραπευτικού κέντρου ημέρας, που ανήκει στο “Χαμόγελο” – θα καλύψουμε όλα τα παιδιά με τις θεραπευτικές υπηρεσίες που χρειάζονται»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα