back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόστιουκ-Σάκκαρη 0-2: Στις “16” του Guadalajara Open

Διαβάστε επίσης

Η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε 2-0 της Ουκρανής Μάρτα Κόστιουκ και προκρίθηκε στις “16” του Guadalajara Open, μένοντας ζωντανή για την πρόκριση στα WTA Finals.

Μετά από τρεις σερί ήττες η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας της Ουκρανής και Νο58 του κόσμου, Μάρτα Κόστιουκ με 6-4, 6-4 μετά από 2 ώρες, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στις “16” του Guadalajara Open και διατηρώντας τις ελπίδες ζωντανές για την πρόκριση στα WTA Finals.

Η Ελληνίδα τενίστρια εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το τραγικό service της Κόστιουκ, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 15 διπλά λάθη, αλλά και το 8/33 στο 2ο service (24%), ενώ παράλληλα η ίδια κατάφερε να σβήσει τα 11/13 break-points της Ουκρανής.

Μετά από 66 λεπτά, στο 1ο σκέλος του αγώνα, η Σάκκαρη χρειάστηκε τρία break για να κάμψει την αντίσταση της Κόστιουκ, με την Ελληνίδα τενίστρια να βρίσκει λύσεις από το 1o service (70%) κερδίζοντας το 63% των πόντων, καθώς στο 2o είχε μόλις 31% (4/13), την ίδια ώρα που η Ουκρανή τελείωνε το set με 8 διπλά λάθη τα οποία κόστισαν.

Το set ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να βρίσκει break (1-0) εκμεταλλευόμενη κυρίως τα τρία διπλά λάθη της Κόστιουκ, δύο συνεχόμενα στο τέλος, αλλά και το γεγονός ότι η Ουκρανή σέρβιρε ουσιαστικά με 2ο service έχοντας μόλις 38% περασμένα πρώτα.

Ωστόσο, η Κόστικουκ κατάφερε να αντιδράσει στη συνέχεια και μετά από 5 break-point να πάρει πίσω το χαμένο service, ισοφαρίζοντας σε 1-1 μετά από 20 λεπτά αγώνα!

Λίγο αργότερα ήρθε και νέο break για τη (3-2) μετά από ένα ακόμα διπλό λάθος της Κόστιουκ, αλλά για 2η σερί φορά η Ουκρανή κατάφερε να το πάρει άμεσα πίσω ισοφαρίζοντας σε 3-3 και με ένα σχετικά εύκολο στη συνέχεια έκανε το 4-3.

Αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο set για την Ουκρανή, με τη Σάκκαρη να κάνει το 4-4 και λίγο αργότερα να φτάνει στο τρίτο break στο set και πάλι μετά από διπλό λάθος της Κόστιουκ (5-4).

Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set, αλλά για να το κάνει χρειάστηκε να σώσει 2 break-points φτάνοντας στο πιο καθοριστικό hold του set.

Στο 2ο set οι δύο τενίστριες βρήκαν ρυθμό στο service τους με την Κόστιουκ, ωστόσο να απειλεί στο 6ο game με διπλό break-point (15/40) με τη Σάκκαρη ωστόσο να βρίσκει λύσεις από το service της φτάνοντας στο ένα από τα δύο μεγάλα hold που έκανε στο set (3-3).

Το καθοριστικό break για την Ελληνίδα τενίστρια ήρθε, όπως και στο 1ο set, στο 9ο game και πάλι από διπλό λάθος της Κόστιουκ (15ο), με τη Σάκκαρη να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς, κάτι που έκανε αφού πρώτα έσβησε τριπλό break-point της Ουκρανής (0/40), η οποία κατέρρευσε ψυχολογικά στους τελευταίους πόντους ξεσπώντας σε κλάματα.

Στη φάση των “16” η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ντανιέλ Κόλινς και Μαγκνταλένα Φρεχ.

Πηγή: Tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα