back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ambassador της Αγοράς του 63ου ΦΚΘ

Διαβάστε επίσης

Με πρέσβη τον αγαπημένο σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη, με νέα επικεφαλής την Αγγελική Βέργου, με τη νεοσύστατη ενότητα Agora Series που πιάνει τον παλμό της εποχής, αλλά και με καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες που στηρίζουν το ελληνικό σινεμά, η Αγορά του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13/11/2022) ετοιμάζεται να υποδεχτεί την εγχώρια και διεθνή κινηματογραφική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη.

Ως ambassador της Αγοράς στο φετινό Φεστιβάλ ο Γιώργος Καπουτζίδης θα προωθήσει τις σημαντικές διεργασίες μέσα από τις οποίες προκύπτει το σινεμά του αύριο, φροντίζοντας παράλληλα να επικοινωνήσει σε δημιουργούς, δημοσιογράφους, καθώς και στο ευρύ κοινό, τον σημαντικό ρόλο της.

Φέτος, η Αγορά πρωτοπορεί με νέες ενέργειες και δράσεις, που τα αποτελέσματά τους δεν αφορούν μόνο τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και κάθε σινεφίλ. Μέσα από τη νέα ενότητα Agora Series, το Φεστιβάλ τολμά να μιλήσει για τη σχέση σινεμά-τηλεόρασης και να διερευνήσει σε βάθος τις εκλεκτικές συγγένειες των δύο μέσων, φιλοξενώντας μεταξύ άλλων, masterclass του τηλεοπτικού σεναριογράφου και παραγωγού Victor Quinaz (σειρές Big Mouth, GLOW του Netflix, μεταξύ άλλων), με τίτλο «Don’t be scared, it’s only TV!». Ταυτόχρονα, μέσα από think tanks αναζητά προτάσεις και αλλαγές για την υποστήριξη της εγχώριας και ευρωπαϊκής κινηματογραφικής κοινότητας.

Όπως πάντα, η Αγορά στηρίζει το ελληνικό σινεμά, με πρωτοβουλίες που θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια και πολύτιμα εργαλεία στους επαγγελματίες του σινεμά. Παράλληλα, φιλοξενεί μια σειρά από συναρπαστικές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές και καλεσμένους.

Με μια πρώτη συνοπτική ματιά, η Αγορά του 63ου ΦΚΘ:

● Λανσάρει τη νέα ενότητα Agora Series για σειρές και αφιερώνει μια ολόκληρη μέρα, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στη μικρή οθόνη της εγχώριας και διεθνούς σκηνής.

● Ανακοινώνει την έναρξη μιας σειράς από Think Tanks για το μέλλον των κινηματογραφικών Αγορών και καλεί τις ευρωπαϊκές Αγορές σε συζήτηση και αναζήτηση λύσεων, προτάσεων και αλλαγών για την υποστήριξη της κινηματογραφικής κοινότητας. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε ειδική εκδήλωση στο επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο του 2023.

● Συνεχίζει για 2η χρονιά τη νέα πρωτοβουλία Agora Short Film Lab, σε συνεργασία με τα Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και του Κλερμόν-Φεράν, στην οποία κορυφαίοι επαγγελματίες του σινεμά δίνουν πολύτιμες συμβουλές στους βραβευμένους σκηνοθέτες των δύο Φεστιβάλ.

● Συνεχίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά τη δράση Meet the Future, που θα είναι αφιερωμένη στους νέους ηθοποιούς της ελληνικής παραγωγής, και διοργανώνει σειρά εργαστηρίων.

● Παρουσιάζει 14 νέα σχέδια σεναρίων στο Crossroads Co-Production Forum, 5 εκ των οποίων προέρχονται από την Ελλάδα, με σκοπό την επεξεργασία τους, την εξεύρεση συμπαραγωγών και χρηματοδοτήσεων.

● Καλωσορίζει 8 νέες ταινίες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο παραγωγής στο Works in Progress, 3 εκ των οποίων προέρχονται από την Ελλάδα, με σκοπό την προώθηση σε ξένα φεστιβάλ, διανομείς και εκπροσώπους πωλήσεων, καθώς και τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή τους.

● Φιλοξενεί για 7η συνεχόμενη χρονιά τη δράση Thessaloniki Locarno Industry Academy, μια συνεργασία ανάμεσα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο για νέους επαγγελματίες στον τομέα της διανομής.

● Παρουσιάζει μια σειρά από συναρπαστικές συζητήσεις στο πλαίσιο των Agora Talks.

● Κάνει βήματα ώστε οι δράσεις της να είναι βιώσιμες και να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Η Αγορά είναι το πιο δυναμικό και αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ από το οποίο έχουν ξεκινήσει την πορεία τους μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες των τελευταίων χρόνων. Θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 12 Νοεμβρίου, υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe MEDIA και προσφέρει βραβεία σε υπηρεσίες και χρηματικά έπαθλα. Παράλληλα, η ψηφιακή βιντεοθήκη της επιστρέφει, σε συνεργασία με την επαγγελματική πλατφόρμα Cinando, και προσφέρει σε διαπιστευμένους επαγγελματίες την ευκαιρία να παρακολουθούν online περισσότερες από 200 επιλεγμένες ταινίες από την Αγορά και από το πρόγραμμα της 63ης διοργάνωσης.

Πληροφορίες για την Αγορά του 63ου ΦΚΘ και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα